#43 saison (warzenie 03-03-2019).
Pilzneński 3,2 kg
Monachijski ciemny 0,3 kg
Pszeniczny 0,3 kg
Carared 0,2 kg
Zakwaszający 0,1 kg
Marynka 9,5aa 15g na 60'
Lubelski 3,8aa 20g na 10''
Skórka słodkiej pomarańczy 20g na 10''
Drożdże Danstar Belle Saison
Słody wsypane do 16,5l wody o temperaturze 65°C, po wsypaniu słodów ustalenie temperatury na 63°C i przetrzymanie przez 50', podgrzanie do 72°C przetrzymanie przez 20 minut, podgrzanie do 75° i przelane do wysładzania, wysładzanie 7 litrami wody.
Do fermentora trafiło 16,5l 13,7 blg.
Pilzneński 3,2 kg
Monachijski ciemny 0,3 kg
Pszeniczny 0,3 kg
Carared 0,2 kg
Zakwaszający 0,1 kg
Marynka 9,5aa 15g na 60'
Lubelski 3,8aa 20g na 10''
Skórka słodkiej pomarańczy 20g na 10''
Drożdże Danstar Belle Saison
Słody wsypane do 16,5l wody o temperaturze 65°C, po wsypaniu słodów ustalenie temperatury na 63°C i przetrzymanie przez 50', podgrzanie do 72°C przetrzymanie przez 20 minut, podgrzanie do 75° i przelane do wysładzania, wysładzanie 7 litrami wody.
Do fermentora trafiło 16,5l 13,7 blg.
Comment