Witajcie!
Rozpocząłem przygodę z warzeniem piwa. Na początek dla nauki wybrałem zestaw z ekstraktów słodowych plus 30 gr Marynki na 60 minut i 30 gram Citry na 3 dni na zimno Właśnie jestem po 7 dniowej fermentacji burzliwej i przelaniu na fermentację cichą. Ekstrakt początkowy był 12 Blg i zeszło do 5 Blg. Przy okazji przelewania na zimną nie omieszkałem skosztować . Nie wiem jak piwo ma smakować po tygodniu cichej, ale smakowało hmmm średnio :P jak piwo zmieszane z lekko gazowaną wodą i nie przyjemną goryczką zalegającą. Czy to normalne i piwo się jeszcze ułoży? Piwo stało w temperaturze: piewszego dnia 23-24 stopnie, a w kolejnych w 19-20. Drożdży używałem S33 . Dajcie znać czy smak przy takim piwku może być właśnie taki czy piwko będzie takie kiepieskie w smaku? Pozdrawiam serdecznie!
Rozpocząłem przygodę z warzeniem piwa. Na początek dla nauki wybrałem zestaw z ekstraktów słodowych plus 30 gr Marynki na 60 minut i 30 gram Citry na 3 dni na zimno Właśnie jestem po 7 dniowej fermentacji burzliwej i przelaniu na fermentację cichą. Ekstrakt początkowy był 12 Blg i zeszło do 5 Blg. Przy okazji przelewania na zimną nie omieszkałem skosztować . Nie wiem jak piwo ma smakować po tygodniu cichej, ale smakowało hmmm średnio :P jak piwo zmieszane z lekko gazowaną wodą i nie przyjemną goryczką zalegającą. Czy to normalne i piwo się jeszcze ułoży? Piwo stało w temperaturze: piewszego dnia 23-24 stopnie, a w kolejnych w 19-20. Drożdży używałem S33 . Dajcie znać czy smak przy takim piwku może być właśnie taki czy piwko będzie takie kiepieskie w smaku? Pozdrawiam serdecznie!
Comment