Witam wszystkich. Razem z kolegą rozpoczynamy działalność domowego browaru.
Na koncie mamy 3 warki (2015r.). Teraz po zakończonych pracach na strychu tzn warzelni, bierzemy się ostro do roboty
. Żeby było mi łatwiej będę pisał w 1 os. liczby pojedyńczej.
Zamierzam uwarzyć Grodziskie.
Chciałebym żeby było klarowne, stąd pytanie: mech irlandzki pomoże? Czy jakiś inny sposób?
Dłuższa fermentacja cicha dla sklarowania? Czy może po fermentacji jakieś leżakowanie w niskiej temp przed butelkowaniem? Refermentować ? Gdzieś przeczytałem, że Grodziskie nie trzeba. Z góry dziękuję za informacje
Pozdrawiam
Na koncie mamy 3 warki (2015r.). Teraz po zakończonych pracach na strychu tzn warzelni, bierzemy się ostro do roboty

Zamierzam uwarzyć Grodziskie.
Chciałebym żeby było klarowne, stąd pytanie: mech irlandzki pomoże? Czy jakiś inny sposób?
Dłuższa fermentacja cicha dla sklarowania? Czy może po fermentacji jakieś leżakowanie w niskiej temp przed butelkowaniem? Refermentować ? Gdzieś przeczytałem, że Grodziskie nie trzeba. Z góry dziękuję za informacje

Pozdrawiam
Comment