Jako że pomału, lecz nieubłaganie zbliżam się do trzydziestki (oczywiście w kwestii ilości warek ), więc postanowiłem zaprezentować swój skromny, dotychczasowy piwowarski dorobek. Od początku skoczyłem na głęboką wodę i zacząłem zabawę z zacieraniem, czego oczywiście nie żałuję.
Pierwszą warkę popełniłem 26.06.2015 i do tej pory uwarzyłem:
Warka 1: Irish Red Ale 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 2: Pale Ale 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 3: NZ India Pale Ale 17 °BLG (zestaw z CP)
Warka 4: Belgian Speciality Ale 18 °BLG (zestaw z CP)
Warka 5: Hefeweizen 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 6: Belgian Pale Ale 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 7: Modern Bitter 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 8: 6 zbóż 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 9: Weizenbock 16 °BLG (zestaw z CP)
Warka 10: AIPA 16 °BLG (zestaw z CP)
Warka 11: Witbier 11,5 °BLG (zestaw z CP)
Warka 12: Belgian Pale Ale 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 13: Milk Stout 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 14: Robust Porter 14 °BLG (zestaw z CP)
Warka 15: Scottish Ale 14 °BLG (zestaw z CP z modyfikacjami)
Warka 16: Wee Heavy 19 °BLG (zestaw z CP)
Warka 17: Świąteczne 15 °BLG (receptura własna)
Warka 18: Sybilla Single Hop Pale Ale 10 °BLG (receptura własna, ekstrakty)
Warka 19: Hefeweizen 12 °BLG (receptura własna)
Warka 20: Dunkelweizen 12 °BLG (receptura własna)
Warka 21: Weizenbock 17 °BLG (receptura własna)
Warka 22: Single Malt/Hop Belgian Pale Ale 11 °BLG (receptura własna)
Warka 23: Belgian Pale Ale 13 °BLG (receptura własna)
Warka 24: Belgian Dubbel 18 °BLG (receptura własna)
Warka 25: Belgian Tripel 19 °BLG (receptura własna)
Warka 26: Brown Porter 11 °BLG (receptura własna)
Warka 27: Imperial AIPA 19 °BLG (zestaw z CP)
Warka nr 27 robiona na taborecie gazowym 7,5 kW, a brzeczka chłodzona chłodnicą zanurzeniową, co znacząco skróciło cały proces.
Pierwszą warkę popełniłem 26.06.2015 i do tej pory uwarzyłem:
Warka 1: Irish Red Ale 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 2: Pale Ale 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 3: NZ India Pale Ale 17 °BLG (zestaw z CP)
Warka 4: Belgian Speciality Ale 18 °BLG (zestaw z CP)
Warka 5: Hefeweizen 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 6: Belgian Pale Ale 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 7: Modern Bitter 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 8: 6 zbóż 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 9: Weizenbock 16 °BLG (zestaw z CP)
Warka 10: AIPA 16 °BLG (zestaw z CP)
Warka 11: Witbier 11,5 °BLG (zestaw z CP)
Warka 12: Belgian Pale Ale 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 13: Milk Stout 12 °BLG (zestaw z CP)
Warka 14: Robust Porter 14 °BLG (zestaw z CP)
Warka 15: Scottish Ale 14 °BLG (zestaw z CP z modyfikacjami)
Warka 16: Wee Heavy 19 °BLG (zestaw z CP)
Warka 17: Świąteczne 15 °BLG (receptura własna)
Warka 18: Sybilla Single Hop Pale Ale 10 °BLG (receptura własna, ekstrakty)
Warka 19: Hefeweizen 12 °BLG (receptura własna)
Warka 20: Dunkelweizen 12 °BLG (receptura własna)
Warka 21: Weizenbock 17 °BLG (receptura własna)
Warka 22: Single Malt/Hop Belgian Pale Ale 11 °BLG (receptura własna)
Warka 23: Belgian Pale Ale 13 °BLG (receptura własna)
Warka 24: Belgian Dubbel 18 °BLG (receptura własna)
Warka 25: Belgian Tripel 19 °BLG (receptura własna)
Warka 26: Brown Porter 11 °BLG (receptura własna)
Warka 27: Imperial AIPA 19 °BLG (zestaw z CP)
Warka nr 27 robiona na taborecie gazowym 7,5 kW, a brzeczka chłodzona chłodnicą zanurzeniową, co znacząco skróciło cały proces.
Comment