Będę negocjował z chłopakami już za tydzień . Pulpa kupiona na allegro.
Yavo warzy
Collapse
X
-
A tymczasem garść statystyk dla normalnych inaczej . Nie licząc butelek, które mam u sąsiadów (podejrzewam, że osiem sztuk) mój stan posiadania to 486 sztuk z zamknięciem pałąkowym (no dobra, tam chyba jedna jest ze zwykłą zakrętką) o total pojemności 250.7 litra. Na dzień dzisiejszy mam 234 puste butelki o łącznej pojemności 121.8 litra. A warki w produkcji tylko trzy - no nic, przyjdzie mi zrobić zamówienie...
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedziPS. Od wczoraj fermentuje 500 litrów, dzisiaj dolewka do 1000
Każde zwierzę koi dotyk
Blaszony
Comment
-
-
No więc z wielką dumą i niekłamanym wzruszeniem informuję, iż piwo od jutra dostępne będzie na kranach "Nowej Wytwórni" w Krakowie na Fabrycznej 13. Szukajcie fruit ale, a z uwagi na plany urlopowe, sam zdegustuję je dopiero na początku września.
Zdrówko
PS. Errata: drożdżone było szczepem LalBrew Verdant IPA.
-
👍 1
Comment
-
-
Cholera, nie butelkują...
p.s. Uwaga dla tych co sądzą że widzą więcej niż treść posta - nie miałem uśmiechu na twarzy pisząc to.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Warka #125 - Wierny odźwierny
(Porky Pine Beer, zestaw z CP - ale piwo uwarzyłem ze słodu, nie z ekstraktów)
Skład - Viking Malt pilzneński 3.2-4.5 EBC 5 kg;
Warzenie - 29.01.2022 - woda 16.3 litra (3.26:1); 67ºC - 60', wygrzew 75.5ºC - 1'. Wysładzanie 13.5 litra wody, filtracja 23'. Odebrane 25.4 litra, gotowanie na dwa gary (17+8.4) przez godzinę.
Chmiel i dodatki:
30g Marynka PL 2020 granulat 9.1% - 0'
500g laktozy - 45'
Filtracja, chłodzenie przez noc - po gotowaniu 22.6 litra brzeczki o ekstrakcie 14.13º.
Drożdże - WLP066 London Fog - gęstwa z #123 - zadane 30.01.
10 lutego przelane na cichą, ekstrakt 5.36º.
Trzy dni przed rozlewem 50g Pilgrim UK plus litr herbatki z 50g pączków sosny, 50g hibiskusa i 50g czarnego bzu*.
Zabutelkowane 18.02 (3.85º, 5.64% alko) - końcowo 23.5 litra; cukier 1.5g / 500ml. 4*1l, 1*0.75l, 39*0.47l. Bardzo dobre, prawie już go nie ma.
* - nie mówi się "czarny bez", tylko "Afroamerykanin pozbawiony".Last edited by yavo; 2022-08-07, 10:28.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo Wyświetlenie odpowiedziDla mnie zabutelkują, oczywiście że Wam wyślę!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment