Warka #21
APA
Skład - Ekstrakt Pale Ale 3.4 kg;
Drożdże - Fermentum Mobile FM54 Gorączka Kalifornijska;
Woda - Aqua Kranik.
Warzenie - 20.10.2018 - gotowanie 6L przez 60 minut.
Chmiel:
20g Iunga 11% PL - 0'
15g Chinook 10.9% USA - 30'
15g Chinook 10.9% USA - 50'
Planowo na zimno cztery dni przed rozlewem: 20g Chinook 10.9% USA, 50g Mosaic 13.4% USA.
Hop do fermentatora, dolewka do 20.5 L, studzenie do wieczora, następnie drożdże w 22ºC przy wyliczonym BLG 10.8º, planowana goryczka 45 IBU.
----------
#19 (Mleczak Atakuje) - rozlany 08.10 z cukrem 2.8g / 500ml, jednak 21.3 litra. Od 19.10 leżakuje w garażu, w smaku bardzo dobre, ale niestety trochę za słodkie ;
#20 (Polski Ale Cienki) - przelany na cichą dziś przy BLG 3.0º (końcowy alkohol 4.1%), chmielimy na zimno 24.10, planowy rozlew 28.10 (niedziela).
APA
Skład - Ekstrakt Pale Ale 3.4 kg;
Drożdże - Fermentum Mobile FM54 Gorączka Kalifornijska;
Woda - Aqua Kranik.
Warzenie - 20.10.2018 - gotowanie 6L przez 60 minut.
Chmiel:
20g Iunga 11% PL - 0'
15g Chinook 10.9% USA - 30'
15g Chinook 10.9% USA - 50'
Planowo na zimno cztery dni przed rozlewem: 20g Chinook 10.9% USA, 50g Mosaic 13.4% USA.
Hop do fermentatora, dolewka do 20.5 L, studzenie do wieczora, następnie drożdże w 22ºC przy wyliczonym BLG 10.8º, planowana goryczka 45 IBU.
----------
#19 (Mleczak Atakuje) - rozlany 08.10 z cukrem 2.8g / 500ml, jednak 21.3 litra. Od 19.10 leżakuje w garażu, w smaku bardzo dobre, ale niestety trochę za słodkie ;
#20 (Polski Ale Cienki) - przelany na cichą dziś przy BLG 3.0º (końcowy alkohol 4.1%), chmielimy na zimno 24.10, planowy rozlew 28.10 (niedziela).
Comment