W takim to razie życze pociechy z Wszych "maleństw".
Dziewictwo
Collapse
X
-
No bo już się bałem, że chodzi Ci o inne maleństwa
A piwko w piwnicy się klaruje
Comment
-
-
Wczoraj spróbowałem, po 2 tygodniach leżakowania mojego piwa z gotowca English Ale.
Piwo ma piękny rubinowy kolor, piankę akurat taką jak potrzeba, moc, ale czuć w nim dosyć mocno posmak drożdży.
Czy drożdże będą jeszcze pracowały i smak piwa może się z czasem zmienić ?
Mnie osobiście ten posmak drożdży nie przeszkadza - moje piwo, tak jak moje dziecko, zawsze będzie najpiękniejsze i najlepsze, ale chciałbym wiedzieć, może coś schrzaniłem.
Comment
-
-
Gdzie kupujesz gotowce?
Pierwszy kupiłem w sklepie piwosza www.piwosz.com.pl, a następne zamówiłem u M.Grossmana, ofertę znajdziesz na stronie głównej browar.biz w artykule o gotowcach.
Gotowce M.Grossmana są też z Braupartnera, tak jak w sklepie piwosza, tyle że tańsze.
Comment
-
-
Lesny napisal/a
ale czuć w nim dosyć mocno posmak drożdży.
Czy drożdże będą jeszcze pracowały i smak piwa może się z czasem zmienić ?
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem suchych drożdży, bo na początku kilka razy robiłem złe doświadczenia, a po zmianie do płynnych drożdży smak mojego piwa znacznie się zmienił do lepszego.
Chociaż wiem, że inni (na przykład Czes) używali suchych drożdży z dużym sukcesem (i dobrym smakiem...)...
Natomiast ja już nie chcę...
Więc, jako odpowiedź na twoje pytanie: Nie wierzę, że będzie lepiej. Wypij jak najszybciej (jeżeli masz kłopoty z tym, to zadzwoń, będę Ci pomagał ), a zrób nowe piwa z płynnymi drożdżami.Volker
Brunnenbräu Hausbrauerei
Comment
-
-
A ja spożyłem właśnie pierwsze egzemplarze "Pilsa walentynkowego" i muszę przyznać nieskromnie, że piwo robione w domu jest lepsze niż kupowane w sklepie.
I po raz pierwszy piwo typu pils ma taki kolor jak lubię, czyli bursztynowy
Comment
-
Comment