Dziewictwo

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cezar
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.05
    • 1349

    #16
    Ja również przyłączam się do gratulacji.
    Takie domowe warzenie piwa to musi być wspaniała zabawa.

    "Grochowskie" - skąd taka nazwa?

    Pytam, akurat sam mieszkam na Grochowie.

    Comment

    • NoLeafClover
      Porucznik Browarny Tester
      • 2001.09
      • 449

      #17
      Grochowskie bo mieszkam na Grochowskiej w Poznaniu (od bitwy pod Grochowem) Nie wiem czy zauważyłeś ale na etykiecie (zamieszczona na forum) nad napisem jest herb właśnie Grochowa
      NoLeafClover

      Comment

      • Cezar
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.05
        • 1349

        #18
        Odpowiadam szczerze i ze wstydem :

        nie znałem herbu Grochowa, ba, nie miałem nawet pojęcia, że Grochów ma takowy.

        Comment

        • NoLeafClover
          Porucznik Browarny Tester
          • 2001.09
          • 449

          #19
          Ja też nie znałem do czasu zrobienia piwa. A tak teraz znamy oba dwa. I niech ktoś powie że piwo (oprócz brzuchów) nie kształci
          NoLeafClover

          Comment

          • Krzysztof
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.04
            • 1689

            #20
            Gratulacje

            Gratuluję pierwszego domowego piwa. Co prawda nie miałem okazji warzyć piwa w domu, ale tzw. pierwsze "swoje piwo" mam za sobą.
            Last edited by Krzysztof; 2001-11-28, 04:53.
            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
            www.twojmalybrowar.pl

            Comment

            • NoLeafClover
              Porucznik Browarny Tester
              • 2001.09
              • 449

              #21
              A gdzie warzyłeś Krzysztofie jeśli nie w domu ?????
              A skoro warzyleś to jakie ? dolnie czy górnie ?
              Gratuluję pierwszego własnego. jakie wyszło ?
              NoLeafClover

              Comment

              • ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23952

                #22
                pewnie w szkole
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                Comment

                • Czes
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2001.06
                  • 752

                  #23
                  Zajrzyj do profilu użytkownika Krzysztof i się domysl!
                  O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

                  Comment

                  • NoLeafClover
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2001.09
                    • 449

                    #24
                    Och CZES dzięki za podpowiedź
                    NoLeafClover

                    Comment

                    • volker
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.10
                      • 634

                      #25
                      Czy dla profesjonalistów dostęp do tematu "browarnictwo amatorskie" nie jest zabronione??? ART, jak to???

                      Volker

                      Brunnenbräu Hausbrauerei

                      Comment

                      • Krzysztof
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.04
                        • 1689

                        #26
                        Zabroniony dostęp...

                        Dlaczego temat "Browarnictwo amatorskie" miałoby być zabronione dla profesjonalistów. Myślę, że zawsze Ktoś może potrzebować ..... porady.
                        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                        www.twojmalybrowar.pl

                        Comment

                        • volker
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.10
                          • 634

                          #27
                          To miałoby być żartem... Dodałem trzy takie mordki i nie chciałem robić żadnego żartu kosztem nikogo!

                          Przepraszam.
                          Volker

                          Brunnenbräu Hausbrauerei

                          Comment

                          • Krzysztof
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.04
                            • 1689

                            #28
                            Nie ma sprawy.
                            W razie potrzeby postaram się coś wymyśleć i pomóc.
                            Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                            www.twojmalybrowar.pl

                            Comment

                            • NoLeafClover
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2001.09
                              • 449

                              #29
                              Do jednej z butelek warki no 2 dodałem szczyptę cynamonu. I najwięcej z tej butelki wypiła szmata bo nie przypuszczałem że wystrzeli przy otwieraniu jak szampan. Zostało mi na 2 łyczki. Ale nie było dobre. No i pływał jeszcze cynamon. Osobiście nie polecam. Dzisiaj otwieram z imbirem.
                              NoLeafClover

                              Comment

                              • Krzysiu
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2001.02
                                • 14936

                                #30
                                Przyprawy winno się dodawać w czasie gotowania. A cynamon chyba akurat nie bardzo pasuje do piwa. Imbir zaś powinien być świeży z kłącza, nie suszony.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X