Dziewictwo

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • NoLeafClover
    Porucznik Browarny Tester
    • 2001.09
    • 449

    #61
    W takim to razie życze pociechy z Wszych "maleństw".
    NoLeafClover

    Comment

    • kamyczek77
      Porucznik Browarny Tester
      • 2001.09
      • 458

      #62
      NoLeafClover napisal/a
      W takim to razie życze pociechy z Wszych "maleństw".
      Wszych?Sugerujesz,że wyjdzie coś podobnego do wszy?!
      Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!

      Comment

      • NoLeafClover
        Porucznik Browarny Tester
        • 2001.09
        • 449

        #63
        Oczywiście Waszych. Wkradła się mała literówka. Przepraszam
        Miałem na myśli Wasze piwka
        NoLeafClover

        Comment

        • pjenknik
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.08
          • 3388

          #64
          No bo już się bałem, że chodzi Ci o inne maleństwa
          A piwko w piwnicy się klaruje
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

          Comment

          • kamyczek77
            Porucznik Browarny Tester
            • 2001.09
            • 458

            #65
            Nawet już możnapowiedzieć,że jest klarowne i chyba będzie miało trochę pianki(ale nie będzie to "piana,piana,wszędzie piana).
            Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!

            Comment

            • Lesny
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.02
              • 19

              #66
              Wczoraj spróbowałem, po 2 tygodniach leżakowania mojego piwa z gotowca English Ale.
              Piwo ma piękny rubinowy kolor, piankę akurat taką jak potrzeba, moc, ale czuć w nim dosyć mocno posmak drożdży.
              Czy drożdże będą jeszcze pracowały i smak piwa może się z czasem zmienić ?
              Mnie osobiście ten posmak drożdży nie przeszkadza - moje piwo, tak jak moje dziecko, zawsze będzie najpiękniejsze i najlepsze, ale chciałbym wiedzieć, może coś schrzaniłem.

              Comment

              • wartburg
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.03
                • 95

                #67
                Ja bede degustowal jutro. Ale juz teraz gratuluje. Robiles z gotowca czy od podstaw?
                Wartburg

                Comment

                • Lesny
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.02
                  • 19

                  #68
                  Dziękuję!
                  Z gotowca i zamówiłem już następne - pilsa i weizenka. Chcę powarzyć trochę z gotowców, nazbierać doświadczeń, a potem oczywiście spróbuję od podstaw.

                  Comment

                  • wartburg
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.03
                    • 95

                    #69
                    Ja tez jeszcze raz bede robil z gotowca, ale po tym jak poczytalem artykuly Volkera o warzeniu do podstaw to strasznie mnie kusi zeby tak sprobowac.
                    Gdzie kupujesz gotowce?

                    Wartburg

                    Comment

                    • szostak
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2002.02
                      • 1176

                      #70
                      Gratuluję udanego piwa! Gdy sam zacznę robić, to się zwrócę o poradę. Gdybyś jeszcze do etykiety dołożył własne kapsle, ich zbieracze z moim trzyletnim potomkiem włącznie byliby szczęśliwi.

                      Comment

                      • Lesny
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.02
                        • 19

                        #71
                        Gdzie kupujesz gotowce?


                        Pierwszy kupiłem w sklepie piwosza www.piwosz.com.pl, a następne zamówiłem u M.Grossmana, ofertę znajdziesz na stronie głównej browar.biz w artykule o gotowcach.
                        Gotowce M.Grossmana są też z Braupartnera, tak jak w sklepie piwosza, tyle że tańsze.

                        Comment

                        • volker
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.10
                          • 634

                          #72
                          Lesny napisal/a
                          ale czuć w nim dosyć mocno posmak drożdży.
                          Czy drożdże będą jeszcze pracowały i smak piwa może się z czasem zmienić ?
                          Prawdopodobnie używałeś drożdży suchych, prawda-li?

                          Ja osobiście nie jestem zwolennikiem suchych drożdży, bo na początku kilka razy robiłem złe doświadczenia, a po zmianie do płynnych drożdży smak mojego piwa znacznie się zmienił do lepszego.

                          Chociaż wiem, że inni (na przykład Czes) używali suchych drożdży z dużym sukcesem (i dobrym smakiem...)...

                          Natomiast ja już nie chcę...

                          Więc, jako odpowiedź na twoje pytanie: Nie wierzę, że będzie lepiej. Wypij jak najszybciej (jeżeli masz kłopoty z tym, to zadzwoń, będę Ci pomagał ), a zrób nowe piwa z płynnymi drożdżami.
                          Volker

                          Brunnenbräu Hausbrauerei

                          Comment

                          • pjenknik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.08
                            • 3388

                            #73
                            A ja spożyłem właśnie pierwsze egzemplarze "Pilsa walentynkowego" i muszę przyznać nieskromnie, że piwo robione w domu jest lepsze niż kupowane w sklepie.
                            I po raz pierwszy piwo typu pils ma taki kolor jak lubię, czyli bursztynowy
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                            Comment

                            • kamyczek77
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2001.09
                              • 458

                              #74
                              Skromny nie jesteś,ale muszę Ci przyznać rację-doskonale się je pije.
                              Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!

                              Comment

                              • Lesny
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.02
                                • 19

                                #75
                                Czy ten pyszny Pils był zrobiony z gotowca, czy też uwarzony od podstaw?

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X