W takim to razie życze pociechy z Wszych "maleństw".
Dziewictwo
Collapse
X
-
-
NoLeafClover napisal/a
W takim to razie życze pociechy z Wszych "maleństw".Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!Comment
-
Oczywiście Waszych. Wkradła się mała literówka. Przepraszam
Miałem na myśli Wasze piwkaNoLeafCloverComment
-
No bo już się bałem, że chodzi Ci o inne maleństwa
A piwko w piwnicy się klarujeComment
-
Nawet już możnapowiedzieć,że jest klarowne i chyba będzie miało trochę pianki(ale nie będzie to "piana,piana,wszędzie piana).Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!Comment
-
Wczoraj spróbowałem, po 2 tygodniach leżakowania mojego piwa z gotowca English Ale.
Piwo ma piękny rubinowy kolor, piankę akurat taką jak potrzeba, moc, ale czuć w nim dosyć mocno posmak drożdży.
Czy drożdże będą jeszcze pracowały i smak piwa może się z czasem zmienić ?
Mnie osobiście ten posmak drożdży nie przeszkadza - moje piwo, tak jak moje dziecko, zawsze będzie najpiękniejsze i najlepsze, ale chciałbym wiedzieć, może coś schrzaniłem.Comment
-
Gdzie kupujesz gotowce?
Pierwszy kupiłem w sklepie piwosza www.piwosz.com.pl, a następne zamówiłem u M.Grossmana, ofertę znajdziesz na stronie głównej browar.biz w artykule o gotowcach.
Gotowce M.Grossmana są też z Braupartnera, tak jak w sklepie piwosza, tyle że tańsze.Comment
-
Lesny napisal/a
ale czuć w nim dosyć mocno posmak drożdży.
Czy drożdże będą jeszcze pracowały i smak piwa może się z czasem zmienić ?
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem suchych drożdży, bo na początku kilka razy robiłem złe doświadczenia, a po zmianie do płynnych drożdży smak mojego piwa znacznie się zmienił do lepszego.
Chociaż wiem, że inni (na przykład Czes) używali suchych drożdży z dużym sukcesem (i dobrym smakiem...)...
Natomiast ja już nie chcę...
Więc, jako odpowiedź na twoje pytanie: Nie wierzę, że będzie lepiej. Wypij jak najszybciej (jeżeli masz kłopoty z tym, to zadzwoń, będę Ci pomagał), a zrób nowe piwa z płynnymi drożdżami.
Volker
Brunnenbräu HausbrauereiComment
-
A ja spożyłem właśnie pierwsze egzemplarze "Pilsa walentynkowego" i muszę przyznać nieskromnie, że piwo robione w domu jest lepsze niż kupowane w sklepie.
I po raz pierwszy piwo typu pils ma taki kolor jak lubię, czyli bursztynowyComment
-
Skromny nie jesteś,ale muszę Ci przyznać rację-doskonale się je pije.Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!Comment
Related Topics
Collapse
-
-
7,3% alk. (jak warzyli kontraktowo było 7,0%) przy 16% ekstr.
https://brokreacja.pl/podstawowa/the-butcher/
Aromat - chmielowo- słodowy. Są owoce, chyba też trochę nafty (Mosaic?)
Piana - wyższa, trwalsza, dłuższy kożuszek
Barwa - ciemna miedź
Wysycenie...-
Channel: Piwo - konkretnie
wczoraj, 02:19 -
-
Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
Chmiele - Pałacowy, Iunga
16% ekstr.
5,5% alk
Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-02-14, 03:52 -
-
Witam.
Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.- słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
- słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
- słód Weyermann®
-
Channel: Twoje warzenie
-
Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...3 Photos
-
Channel: Łotwa
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment