pierwsza degustacja mojego pierwszego piwa!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • maly113
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2002.10
    • 10

pierwsza degustacja mojego pierwszego piwa!

miesiac po zabutelkowaniu postanowilem otworzyc pierwsza butelke...
    wyobrazcie sobie moje zdziwienie gdy po nalaniu do szklanki poczulem zapach piwa! kolor ciemny bursztyn, lekko przydymiony, widac nie sklarowalo sie do konca. przypomina cos miedzy kaprem a warka strong. smak zdecydowanie chmielowy bez kwasnego posmaku, calkowicie wytrawny, z mocnym akcentem smaku slodu, i gdzies na koncu kubkow smakowych posmak drozdzy. zawartosc alk. ok. 7% obj. (wg wzoru czesa).

jak na pierwszy raz jestem totalnie zaskoczony!
    z piwnym pozdrowieniem

maly
  • muciek
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2001.06
    • 50

brawo, moje gratulacje. Taaakkkiiii efekt za pierwszym razem, aż mi ślinka ciekknie....

Comment

• szostak
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.02
      • 1176

Serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
      Mi też ślinka pociekła do tego stopnia, że niebawem sam się zabieram za robotę i po pewnym czasie też będę degustował

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
        Czechy, Bernartice- Buková, Buková 110, Akciový Pivovar Albert Michler
        heckler
        Albert Michler Akciový Pivovar powstał we wsi Buková koło Bernartic w Jesenicach. Pomysł otwarcia browaru narodził się w 2021 roku, a pierwsza warka była gotowa w czerwcu tego roku. Generalnie nazwa Albert Michler kojarzona jest z mocniejszymi trunkami, takimi jak likiery, oraz rumy klasy premium....
        2023-09-13, 07:39
      • Petitpierre
        Amber, Po Godzinach - Woodside
        Petitpierre
        Do tej pory nie było wątku, a tu już na mignęła druga warka.

Imperial Porter 9zł 0,33, 4 sztuki na Żabkę w składzie łuska kakao, chipsy dębowe-ale nie zdominowały, aframon=rajskie ziarna, przyzwoite parametry 26 i 10,5

Warka nr 1, degustowana 06.01.2021,

Piana...
        2023-01-18, 12:24
      • tomaszjanczyk
        Pierwsza próba - pytanie na CITO
        tomaszjanczyk
        Jestem nowy, więc po pierwsze witam wszystkich serdecznie.

W skrócie. Pierwsza próba zrobienia piwa. Brewkit + słód. Fermentor, nastaw 23l.

Zaczynałem około 16:00.

Zagotowałem brewkit + słód, rozrobiłem z zimną wodą do 23l. W międzyczasie uwodniłem...
        2020-04-22, 09:46
      • heckler
        Czechy, Frydek-Mistek, Staroměstská, Festiwal Pivopění
        heckler
        Niestety podczas tegorocznej edycji 03.08 festiwalu pogoda nie była najłaskawsza i przelotne opady deszczu co jakiś czas psuły biesiadowanie. Na szczęście było całkiem ciepło, więc przybyłych na festiwal ludzi przelotny deszcz do domów nie porozpędzał . Nie wiem, czy mi sie wydawało,...
        2019-08-05, 10:08
      • Ahumba
        2025.01.18 - Jedlina Zdrój, Baltic Porter Day
        Ahumba
        Dla prawdziwych koneserów portera przygotowano ekskluzywną ofertę na pełne i niezwykłe celebrowanie tego dnia. Między innymi 4-daniowy obiad z degustacją Porterów leżakowanych w beczkach z różnych zakątków świata.oraz zwiedzanie browaru z degustacją piwa prosto z tanku. Koszt 400zł od osoby
        Start
        2025-01-18
        Koniec
        2025-01-18
        Adres
        Browar Jedlinka
        2025-01-03, 16:23
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...