warka 88, Brown Ale
Bez fajerwerków, zwykłe piwo.
zasyp:
pilzeński 2000 g
monachijski 1700 g
karmelowy 130 EBC - 700 g
karmelowy 680 EBC - 100 g
łyżka ekstraktu barwiącego.
zacieranie:
16 l / 74 C
120 min / 69 -> 65 C
10 min / 76 C
wysładzanie: 25 l / 80 C
gotowanie: 60 min
chmielenie:
25 g Marynka / 60 min
10 g Marynka + 15 g nieznanego goryczkoczwego / 30 min
łyżeczka ekstraktu z lukrecji / 10 min
20 g Lubelski / 3 min + 15 min
drożdże - gęstwa Coopers
Ponadto w ten pracowity dzień przelałem do beczki Mild Ale (85), oraz na wtórną Bittera (86) i Agatowe Słodkie (87)
Bez fajerwerków, zwykłe piwo.
zasyp:
pilzeński 2000 g
monachijski 1700 g
karmelowy 130 EBC - 700 g
karmelowy 680 EBC - 100 g
łyżka ekstraktu barwiącego.
zacieranie:
16 l / 74 C
120 min / 69 -> 65 C
10 min / 76 C
wysładzanie: 25 l / 80 C
gotowanie: 60 min
chmielenie:
25 g Marynka / 60 min
10 g Marynka + 15 g nieznanego goryczkoczwego / 30 min
łyżeczka ekstraktu z lukrecji / 10 min
20 g Lubelski / 3 min + 15 min
drożdże - gęstwa Coopers
Ponadto w ten pracowity dzień przelałem do beczki Mild Ale (85), oraz na wtórną Bittera (86) i Agatowe Słodkie (87)
Comment