Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
Wyświetlenie odpowiedzi
Krzysiowe warzenie
Collapse
X
-
No.... Następny zza światów.
Krzysiu, sorry za ofa ale nie mogłem się powstrzymać."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Mam nadzieję, że serio wracasz do piwowarstwa, w końcu ile można na te wojny jeździć, powarzyć trochę trzeba
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMam nadzieję, że serio wracasz do piwowarstwa, w końcu ile można na te wojny jeździć, powarzyć trochę trzeba
Comment
-
-
Jak Ci szło z filtrowaniem tego "gluta" ?Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziCzemu "gluta"? Zapewniam, że legendy o kleju stolarskim, powstającym z żyta są mocno przesadzone. A tak poważnie - żadnej różnicy w porównaniu z zacierem wyłącznie jęczmiennym.Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziNie żartuj. Klasyczne dziurawe wiadro. Przy takiej wielkości warki bawienie się z dodatkowymi rurami to masochizm.Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziOplotu na pewno nie będę robił, dla mnie to jakaś skrajna forma masochizmu."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
warka 134, karmelowe
zasyp:
4000 g słód jasny
500 g słód karmelowy 130 EBC Strzegom
zacieranie:
20 l. / 60 min / 73 -> 70 C
15 l. / 80 C
gotowanie:
Marynka 90 / 15 g / 60 min
Brzeczka wyszła ciemna, mało goryczkowa i wyraźnie słodkawa - tak, jak zakładałem.
22 l. / 12 Blg
Comment
-
-
Elo
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzizasyp:
4000 g słód jasny
500 g słód karmelowy 130 EBC Strzegom
Brzeczka wyszła ciemna, mało goryczkowa i wyraźnie słodkawa - tak, jak zakładałem.
22 l. / 12 Blganioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
Comment