Odp: warka nr 24
Kolejna degustacja piwa wydobytego z przepastnych czeluści leningradzkie piwnicy
Barwa jsanożółta, typowa dla piw pszenicznych, silne nagazowanie (po otwarciu część piwa wydobyła się samodzielnie z butelki na zewnątrz). Pian obfita, biała, niezbyt gęsta ale trwała, zapach jakiś taki nietypowy, w smaku obecne nuty typowe dla piwa pszenicznego - jakieś goździki, banan etc, plus niestety początki kwaśnienia. Nie jest to rewelacja, ale jak na taki eksperyment efekt jest interesujący. Ocena: -4
Razem z Makedem spędzilismy w piwnicy upojne godziny (Maked godzinę więcej) mieląc słody na jutrzejsze warzenie. Próba zmechanizowania śrutownika nie przyniosła pozytywnych efektów.
Krzysiu napisał(a)
baza: ekstrakt słodowy nachmielony 30 IBU produkcji WES w Wolsztynie...
24c: piwo fermentowane z udziałem drożdży pszenicznych...
baza: ekstrakt słodowy nachmielony 30 IBU produkcji WES w Wolsztynie...
24c: piwo fermentowane z udziałem drożdży pszenicznych...
Barwa jsanożółta, typowa dla piw pszenicznych, silne nagazowanie (po otwarciu część piwa wydobyła się samodzielnie z butelki na zewnątrz). Pian obfita, biała, niezbyt gęsta ale trwała, zapach jakiś taki nietypowy, w smaku obecne nuty typowe dla piwa pszenicznego - jakieś goździki, banan etc, plus niestety początki kwaśnienia. Nie jest to rewelacja, ale jak na taki eksperyment efekt jest interesujący. Ocena: -4
Razem z Makedem spędzilismy w piwnicy upojne godziny (Maked godzinę więcej) mieląc słody na jutrzejsze warzenie. Próba zmechanizowania śrutownika nie przyniosła pozytywnych efektów.
Comment