Kolsch temperatura fermentacji

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • RomaNzRumunii
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2021.01
    • 15

    #1

    Kolsch temperatura fermentacji

    Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić na cichą na te 10?
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24016

    #2
    blg mierzone ballingometrem? 5 to sporo jeśli startowały z 11*, ale zależy czy przypadkiem nie zatarłeś na słodko. Ja bym jeszcze poczekał ze 2-3 dni i zrobił pomiar.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • smir
      Oktoberfestbier temperatura fermentacji
      smir
      Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. W swojej krótkiej karierze uwarzyłem póki co 6 warek z czego 2 z brewkitu. Piwka nie wyszły najgorzej. Mam jednak pytanie dotyczące mojej następnej warki. Zamówiłem zestaw surowców z browamatora BA Marcowe, Oktoberfestbier, w skład wchodzą:
      ...
      2021-05-24, 21:09
    • RomaNzRumunii
      Pierwszy brewkit fermentacja cicha
      RomaNzRumunii
      Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
      2021-01-25, 20:25
    • darekd
      Früh [Schreckenskammer], Kölsch
      darekd
      Schreckenskammer to dawny koloński browar, którego historia sięgać ma średniowiecza a kres przynosi II wojna, kiedy budynek browaru uległ zniszczeniu w wyniku alianckich nalotów. Na jego miejscu powstał dworzec autobusowy. Przedwojenni właściciele otrzymali nieruchomość w innym miejscu,...
      2021-12-02, 23:25
    • bartek90
      Jaka temperatura refermentacji i leżakowania COOPERS STOUT?
      bartek90
      Cześć wszystkim,
      jest to mój pierwszy post na forum, ale to nie oznacza, że nie szukałem odpowiedzi, w sumie to nie jestem pewien
      Zaraz skończy mi się fermentacja burzliwa Stouta z puszki, no i teraz trochę się pogubiłem przez to, że nie mam oryginalnej ulotki....
      2020-05-14, 12:41
    • Javox
      Northern Monk, House of the Trembling Madness
      Javox
      Piwo w stylu Kölsch z alko 5.0%

      Dodatki agawy i brzoskwini.

      Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Gaz - średni.
      Barwa - złoto.
      Aromat - cytrusy cukierkowe.
      Smak - słodkawe, cytrusy, cukierkowe aromaty,...
      2025-01-17, 17:33
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...