Zaczynamy (ja i dwóch kolesi) dzisiaj pierwszą w życiu warke ze STOUTA (biowin).
Przeczytaliśmy raczej wszystko co było do przeczytania na temat warzenia, ale jak to często bywa przy pierwszym razie nasuwaja się wątpliwości co z czym się je
1. Mamy zamiar dodać 1kg cukru i 0,5l 20% glukozy na 18l wody. Może tak być?
2. Lepiej wsypać bezpośrednio drożdże czy lepiej je namoczyć i dopiero później dodać?
3. Czy ktos słyszał o płynie do dezynfekcji o nazwie NEOMOSCAN? Jest to środek wykorzystywany przez serwisantów do czyszczenia instalacji barowej.
Na początek to tyle.
Z góry dziękujemy za pomoc
PS
Goodzina rozpoczęcia 16.00
Przeczytaliśmy raczej wszystko co było do przeczytania na temat warzenia, ale jak to często bywa przy pierwszym razie nasuwaja się wątpliwości co z czym się je
1. Mamy zamiar dodać 1kg cukru i 0,5l 20% glukozy na 18l wody. Może tak być?
2. Lepiej wsypać bezpośrednio drożdże czy lepiej je namoczyć i dopiero później dodać?
3. Czy ktos słyszał o płynie do dezynfekcji o nazwie NEOMOSCAN? Jest to środek wykorzystywany przez serwisantów do czyszczenia instalacji barowej.
Na początek to tyle.
Z góry dziękujemy za pomoc
PS
Goodzina rozpoczęcia 16.00
Comment