Ciąg dalszy ciemniaków. Tym razem coś a la brown porter. Niektóre składniki musiałem zastąpić innymi, dostępnymi, ale mam nadzieję, że będzie OK.
Zasyp:
3150 g pils strzegom
300 g karmelowy jasny strzegom
200 g płatki jęczmienne (miały być pszenne, ale mi się worki pomyliły)
150 g płatki pszenne
240 g coffe light CM
95 g carawheat WY
100 g karmelowy żytni WY
100 g czekoladowy żytni WY
50 g palone żyto WY
czekoladowy i palone żyto dodam w przerwie dekstrynującej, a płatki zostaną skleikowane. Warzenie jutro.
Zasyp:
3150 g pils strzegom
300 g karmelowy jasny strzegom
200 g płatki jęczmienne (miały być pszenne, ale mi się worki pomyliły)
150 g płatki pszenne
240 g coffe light CM
95 g carawheat WY
100 g karmelowy żytni WY
100 g czekoladowy żytni WY
50 g palone żyto WY
czekoladowy i palone żyto dodam w przerwie dekstrynującej, a płatki zostaną skleikowane. Warzenie jutro.
Comment