Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Radek70
    citra świetna...paczka o drugiej w nocy?
    O tej godzinie miałem dopiero dostęp do kompa

    Leave a comment:


  • Radek70
    replied
    citra świetna...paczka o drugiej w nocy?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Doszła duża paczka z Citrą, będzie się działo

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dominik_walkowiak
    wczorajsze ze Szreniawy?
    Nie, w Szreniawie było Szałowe-Grodziskie

    Leave a comment:


  • dominik_walkowiak
    replied
    wczorajsze ze Szreniawy?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 269

    Warka 269
    Nygus z wuchtą chmielu


    Skład
    • Pale Ale 5000g
    • Pilzneński 1000g
    • Marynka 25g
    • Centennial 20g
    • Cascade 20g
    • Amarillo 20g
    • Mosaic 20g
    Zacieranie
    • 66'C 70min
    Gotowanie 60 min
    • 0' Marynka 25g
    • 40' Centennial 20g
    • 40' Cascade 20g
    • w chłodzeniu Amarillo i Mosaic
    Wyszło 24l 15blg zagęstwione S04
    Last edited by anteks; 19-05-2014, 18:22.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel

    Np. na jakich drożdżach pojechała?
    Zagęstwione S04

    Leave a comment:


  • zgoda
    replied
    Ale z ciebie szczególarz, Saccharomyces Cerevisiae zapewne.

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Paru szczegółów brakuje w opisie

    Np. na jakich drożdżach pojechała?

    Leave a comment:


  • Radek70
    replied
    Wylizana Ala....buhahaha..dobre!...

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 268

    Warka 268 Wylizana Ala
    Skład
    • Pilzneński 5000g
    • Marynka gran 25g
    • Lubelski gran 60g
    Zacieranie
    • słody wsypane do15l wody temp 50'C
    • podjazd do 63'C 30min
    • 72'C 30min
    • 78'C 10min
    Gotowanie - 60min
    • 0' Marynka 25g
    • 30' Lubelski 30g
    • 55' Lubelski 30g
    Wyszło około 25l 11blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 266 zlana na cichą, blg 3. Dodane 70g różnych resztek amerykańskich chmieli

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 267 Grodziskie v 1.0

    Warka 267 28.04.14
    Skład
    • pszeniczny wędzony 2500g
    • wędzony 500g
    • Marynka 25g
    • Lubelski 50g
    • S-04
    Zacieranie
    • 62'C 10 min
    • 72' 50 min
    • 78' 5 min
    Gotowanie 60 min
    • 0' Marynka 25g
    • 30' Lubelski 25g
    • 50' Lubelski 25g

    Drożdże S04 wyszło 25l 7,5blg
    Klarowane żelatyną
    Rozlane 16.05.14
    Last edited by anteks; 23-06-2014, 21:10.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Sposób podłączenia mojej chłodnicy
    Wąż silikonowy z chłodnicy przez króciec połączony z wężem od prysznica. Podłączamy bezpośrednio do baterii prysznicowej lub przez redukcję( tu krzywka z umywalki) z wężem ogrodowym
    Attached Files
    Last edited by anteks; 26-03-2014, 17:53.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Warka 262 pils warzona 27.02.14
    Zlane na cichą, blg 4

    Leave a comment:

Przetwarzanie...