Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    pianka na warce 25 (dalmatyńczyki )
    Attached Files
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10764

      warka 26

      pilzneński -2,6kg
      caraaroma-0,2kg
      woda 12l
      40min-62oC
      20min-75oC
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • rozbor
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2004.05
        • 186

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
        pianka na warce 25 (dalmatyńczyki )
        Coś pięknego... Naprawdę nie podrasowałeś tego komputerowo? Mnie nigdy tak nie wyszło.
        N 50°58'47,9"
        E 20°50'34,7"

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rozbor
          Coś pięknego... Naprawdę nie podrasowałeś tego komputerowo? Mnie nigdy tak nie wyszło.
          pianka "rasowa" ale balingi niespadają
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

            warka 25

            mija dni 9 ,po zatopieniu drozdze rudzyły do dzieła blg spadło do 5 tylko temp.26oC
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10764

              warka 26

              ekspresowa fermentacja po 48 godz safale przerobiły brzeczke z 12,5 blg do...3blg
              temp wysoka 26oC ale idzie ochlodzenie
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                warka 24

                dzisiaj zabutelkowałem warkę 24: 5l poszlo do beczułki (będzie na grilową imprezę )oraz 15 butelek 0,5l
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

                  warka 27

                  temperatura spadła więc warzymy dalej oto składniki
                  pilzneński- 2,5kg
                  caramunich III 140-160EBC- 0,3kg
                  zacieranie 40/20 teraz się filtruje
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10764

                    warka 27

                    chmielenie
                    15g-goryczka na początku
                    30g aromat 10min przed końcem
                    laktoza 150g
                    chlodzenie nową chlodnicą zanurzeniową(foto niebawem)
                    wyszło tego piwka 14l-12,5blg
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      warka 27

                      drożdże ciągu 36 godz wszystko przefermentowały i blg spadło do 5
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        warka 28

                        pilzneński 2,5kg
                        pszeniczny 0,75kg
                        płatki owsiane 0,35kg
                        woda 13l
                        zacieranie 44oC 15min
                        62oC 30min
                        72oC 30min
                        właśnie trwa filtracja
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10764

                          chłodnica

                          oto wspomniana wcześniej chłodnica
                          Attached Files
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            chłodzenie

                            a to chlodnica w akcji warka 26
                            Attached Files
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                              pilzneński 2,5kg
                              pszeniczny 0,75kg
                              płatki owsiane 0,35kg
                              woda 13l
                              zacieranie 44oC 15min
                              62oC 30min
                              72oC 30min
                              właśnie trwa filtracja
                              skleroza dodałem jeszcze 150g zakwaszającego
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10764

                                warka 28

                                po studzeniu (25 min )przelane do fermentatora w którym przed chwilą była warka 27
                                (to chyba taka forumowa moda ostatnio)Drożdże safale
                                wyszlo 16l-12,5blg ,drobna pianka już dochodzi do wieczka
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...