Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Warka 268

    Warka 268 Wylizana Ala
    Skład
    • Pilzneński 5000g
    • Marynka gran 25g
    • Lubelski gran 60g
    Zacieranie
    • słody wsypane do15l wody temp 50'C
    • podjazd do 63'C 30min
    • 72'C 30min
    • 78'C 10min
    Gotowanie - 60min
    • 0' Marynka 25g
    • 30' Lubelski 30g
    • 55' Lubelski 30g
    Wyszło około 25l 11blg

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 266 zlana na cichą, blg 3. Dodane 70g różnych resztek amerykańskich chmieli

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 267 Grodziskie v 1.0

    Warka 267 28.04.14
    Skład
    • pszeniczny wędzony 2500g
    • wędzony 500g
    • Marynka 25g
    • Lubelski 50g
    • S-04
    Zacieranie
    • 62'C 10 min
    • 72' 50 min
    • 78' 5 min
    Gotowanie 60 min
    • 0' Marynka 25g
    • 30' Lubelski 25g
    • 50' Lubelski 25g

    Drożdże S04 wyszło 25l 7,5blg
    Klarowane żelatyną
    Rozlane 16.05.14
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2014-06-23, 21:10.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Sposób podłączenia mojej chłodnicy
    Wąż silikonowy z chłodnicy przez króciec połączony z wężem od prysznica. Podłączamy bezpośrednio do baterii prysznicowej lub przez redukcję( tu krzywka z umywalki) z wężem ogrodowym
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2014-03-26, 17:53.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 262 pils warzona 27.02.14
    Zlane na cichą, blg 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    263

    Warka 263 w stylu IPA
    Skład
    • Pilzneński 5000g
    • Monachijski 1000g
    • Pszeniczny 500g
    • Caraminich III 200g
    • Marynka gran 25g
    • Centennial gran 25g
    • Simonce gran 25g
    • Windsor gęstwa
    Gotowanie 60min
    • 0' Marynka
    • 30' Centenial
    • 60' Simonce
    Pierwsze użycie nowej chłodnicy


    Wyszło około 28l prawie 14blg. Zadane gęstwą Windsor

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 261 IPA warzona 21.02.14
    Zeszło tylko do 6blg. Na cichą dodane po 20g Simonce i Cascaade

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dominik_walkowiak Wyświetlenie odpowiedzi
    Jak wygląda u Cb procedura dodawania żelatyny? Jakie proporcje?
    2 łyżeczki rozpuszczam w wodzie, wlewam do fermentora, mieszam delikatnie.Po kilku dniach w zimnym butelkuję

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zywiec79 Wyświetlenie odpowiedzi
    Na pewno nie taki ,bo ten model jest do mierzenia zawartości wody w miodzie ,więc ma skale od 12-30% . Musi mieć skale od 0-32 Brix . Np taki
    http://www.ebay.pl/itm/32-BRIX-ATC-W...9900486&_uhb=1
    Tak, można kilka złotych taniej. 2-3 tyg i masz w domu

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rowdy Wyświetlenie odpowiedzi
    Ok dzięki. Skalę znam. Chodziło mi tylko o wygląd samego urządzenia w kontekście zdjęcia które wrzucił Anteks (jak zrobił fotkę odczytu blg na tak małym urządzeniu? ). Koniec OT.
    Telefon do okularu i pstryk

    Leave a comment:


  • rowdy
    replied
    Ok dzięki. Skalę znam. Chodziło mi tylko o wygląd samego urządzenia w kontekście zdjęcia które wrzucił Anteks (jak zrobił fotkę odczytu blg na tak małym urządzeniu? ). Koniec OT.

    Leave a comment:


  • Zywiec79
    replied
    Na pewno nie taki ,bo ten model jest do mierzenia zawartości wody w miodzie ,więc ma skale od 12-30% . Musi mieć skale od 0-32 Brix . Np taki

    Leave a comment:


  • rowdy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zywiec79 Wyświetlenie odpowiedzi
    Raczej refraktometr ( sam taki używam ) Przyrząd do badania współczynników załamania światła różnych substancji, przede wszystkim cieczy.
    Refraktometr miało być. Coś takiego? http://www.e-refraktometry.pl/media/...ory/HHR-2N.jpg

    Leave a comment:


  • Zywiec79
    replied
    Raczej refraktometr ( sam taki używam ) Przyrząd do badania współczynników załamania światła różnych substancji, przede wszystkim cieczy.

    Leave a comment:


  • rowdy
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    takie tam
    Co to za balingometr?

    Leave a comment:


  • dominik_walkowiak
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Zlane na cichą blg 3, jakieś mętne więc dodałem żelatynę
    Jak wygląda u Cb procedura dodawania żelatyny? Jakie proporcje?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    warka 258
    Zlane na cichą blg 3, jakieś mętne więc dodałem żelatynę
    Oraz po 25g Kohatu i Pacyfika
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2014-03-13, 16:39.

    Leave a comment:

Przetwarzanie...