Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
W czym to jest lepsze od wężyka z wetkniętym drutem do środka? Bo roboty jest na pewno więcej.
-
-
hmmm bardzo cwane i bardzo fajne...rozumiem że tylna częśc jest delikatnie wyzej,czy nie ma to znaczenia?
Leave a comment:
-
-
-
Warka 258
warka 258
skład- Pilzneński 2000g
- Pszeniczny 3000g
- Herkules 15g
- Nelson Sauvin 25g
- Drożdże Windsor
- 62'C 20min
- 72'C 40min
- 78'C 10min
- od początku Herkules
- po wyłączeniu palnika Nelson
Miało być klasyczne pszeniczne ale przegapiłem przerwę goździkową więc zmiana planów i jest bezstylkowiec
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 257 pszeniczne warzone 05.11.13
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 257 pszeniczne warzone 05.11.13
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
Marek, miło Cie widzieć, pozdro.
Andrzej, sorrki za offa.
Leave a comment:
-
-
Napisałem do Arta w tej sprawie bo zdałem sobie sprawę, że mi tego brakuje. To chyba był jeden z powodów zaprzestania zapisków w moim temacie warzelniczym. Nic z nich nie wynikało dla czytających a i dla siebie musiałem dodatkowe kajeciki prowadzić.
Marek, miło Cie widzieć, pozdro.
Andrzej, sorrki za offa.
Leave a comment:
-
-
Tak całkiem się nie da, a może choć dla premium. A może fizycznie jest to niemożliwe dla tego vBulletin ©2000 - 2013, Jelsoft Enterprises Ltd. Anteksa będę czytał chyba zawsze, a pomysł z opisem gotowego piwa jest bezcenny.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziZ tego powodu niektórzy przenieśli swoje zapiski na sąsiednie forum.Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2013-11-22, 19:54.
Leave a comment:
-
-
A właśnie, że to jest bardzo dobry pomysł aby podsumować dane piwo choć wiem, że przy braku możliwości edytowania zapisków jest to bardzo trudne do zrealizowania. Zmienność piwa w czasie to wiele rozrzuconych postów i cała robota kronikarska na nic.
Z tego powodu niektórzy przenieśli swoje zapiski na sąsiednie forum.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekan Wyświetlenie odpowiedziTo rzecz zbędna, bardziej przydałoby się podsumowanie. Czy piwo okazało się udane, czy może nie warte uwagi. Ewentualnie z małym opisem, kolor, smak, aromat, sesyjność itp. Nie ukrywam, że często korzystam z zapisków anteksa i cenię jego doświadczenie (pszeniczne anteksa jest mistrzostwem świata).
ps to chyba zły pomysłOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2013-11-19, 22:01.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeoxxX Wyświetlenie odpowiedziCo to jest? I w jakim celu?
I mimo wszystko mógłbyś podawać przybliżony styl ważonego piwa
Leave a comment:
-
-
Jakie skutki przynosi takie eksperymentowanie z przerwami w pszenicznym? Widziałem że to z 120 min białkową ma betonową pianę. Jak dzisiaj byś polecił zacierać pszeniczne?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 256 27.10.13 przelana na cichą. Dodane po 20g centennial, mosaic oraz galaxy
Leave a comment:
-
Leave a comment: