Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
WArka 251
Warka 251 warzona 03.09.13
Skład- Pale Ale 5000g
- Monachijski 500g
- Specjal B 150g
- Amarillo szyszka garść
- Cascade szysz 40g
- Centennial gran 40g
- BRY-97
- 90min 70-65'C- dodane szyszki Amarillo
- 0' Cascacde 40g
- 30' Centennial 20g
- 60' Centennial 20g
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cap-n-go Wyświetlenie odpowiedziAnteks jak z nagazowaniem tego poprzedniego grodzisza po zelatynie?
Leave a comment:
-
-
Hmmmm przejezdzałem przez Opalenice...i czułem ten zapach 250 Warki...gratulacje!!! Może spotlkamy się w marcu u Ulki w Hauscie. to powspominamy? Gratulacje.
Leave a comment:
-
-
Anteks jak z nagazowaniem tego poprzedniego grodzisza po zelatynie?
Leave a comment:
-
-
warka 250
11 lipca powstała warka 250 Grodziskie
skład- Pszeniczny wędzony 2500g
- Pilzneński 500g
- Pilzneński wędzony od Gerdzia 500g
- Hallertau gran 70g
- 55' 15min
- 62' 15min
- 72' 40 min
- 0' 40g
- 45' 30g
Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2013-07-30, 01:44.
Leave a comment:
-
Warka 249
Powrót do opisywania
Warka 249 Grodziskie warzona pod koniec czerwca
skład- pilzneński 500g
- pszeniczny wędzony weyermann 2500g
- jęczmienny wędzony od gerdzia garść
- hallertau trad 60g
- 55' 15min
- 62' 15min
- 72' 40min
- 0' 35g Hallertau
- 40' 25 Halertau
Przed rozlewem dodałem 5g żelatyny, piwo pięknie wyklarowane
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 217 warzona 13.01.2012
Skład- Pilzneński 5000g
- Marynka gran 20g
- Lubelski gran 30g
- Birimbirimbir tarty 170g
- 62*C 30 min
- 72*C 30 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
- 55' Birimbirimbir
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 242 AIPA zlana na cichą, blg około 2. Jutro zapodam coś na zimno
Leave a comment:
-
-
Warka 242 AIPA zlana na cichą, blg około 2. Jutro zapodam coś na zimno
Leave a comment:
-
-
Leave a comment: