Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika polisholsby Wyświetlenie odpowiedzi
    Czy masz swoja TOP listę? ktore warki ci najlepiej wyszly?
    Nie prowadzę, ale kilka piw zyskało uznanie to chyba było dobre

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekan Wyświetlenie odpowiedzi
    Z 19 Blg? A co z ryzykiem zniszczenia drożdży przez tak mocne piwo? Czy z piany portera?
    Z gęstwy.Mocne? Piwo kończy fermentację to chyba drożdże sie nie obraziły . THG po pierwszej szarży też piwowarzy nie wyrzucają

    Leave a comment:


  • jacekan
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Wyszło około 26l 12blg zadane gęstwą po porterze 243
    Z 19 Blg? A co z ryzykiem zniszczenia drożdży przez tak mocne piwo? Czy z piany portera?
    Ostatnia zmiana dokonana przez jacekan; 2013-04-15, 19:22.

    Leave a comment:


  • polisholsby
    replied
    Czy masz swoja TOP listę? ktore warki ci najlepiej wyszly?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Masz Darku zaklepaną

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Myślisz, że te amerykany nie pogryzą się z wędzonką i że nie będzie ich za mało.
    Ciekaw jestem efektu. Jak byś był na Warsztatach to mam nadzieję na

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 241 stout

    Warka 241 Stout rozlana, blg około 3.Na cichej przez kilka dni leżakował z Citrą i Amarillo po 15g

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 239

    Warka 239 dzisiaj zabutelkowana blg spadło do około 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 244 TESTOWA

    Dzisiaj warka testowa. Testowanie nowego sterownika do mojego garnka.
    Piwo ala Pils

    Skład
    • Pilzneński 4000g
    • Monachijski 500g
    • Marynka gran 25g
    • Lubelski gran 70g
    Zacieranie
    • 52'C 10min
    • 62'C 15min dodane 25g Lubelskiego
    • 72'C 45min
    Gotowanie 60min
    • 0' 25g Marynka
    • 30' 20g Lubelski
    • 55' 25g Lubelski
    Wyszło około 26l 12blg zadane gęstwą po porterze 243

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Niestety Pamela dzisiaj leży odłogiem, może jutro?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Może by tak jutro przetestować PAMELA?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pieslav Wyświetlenie odpowiedzi
    Z niecierpliwością czekam na opis wrażeń smakowych warki 236.
    Jako że burzliwa z cicha trwała 2 miesiące, piwo do spożycia będzie chyba po świętach
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2013-03-27, 20:27.

    Leave a comment:


  • Pieslav
    replied
    Z niecierpliwością czekam na opis wrażeń smakowych warki 236.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pieslav; 2013-03-27, 19:29.

    Leave a comment:


  • kaleb1981
    replied
    Wystarczy nam że podasz styl w jakim chcesz warzyć, a co z tego tak na prawdę wyszło to już inny temat.
    Ogromnie ułatwi to nam dopiero raczkującym w tym temacie wybór i poszukiwania następnej receptury z którą chcemy się zmierzyć ;-).
    A uwierz mi, twój wątek to kopalnia wiedzy.
    Ostatnia zmiana dokonana przez kaleb1981; 2013-03-27, 17:56.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kaleb1981 Wyświetlenie odpowiedzi
    Czy mógłbyś w recepturze podawać też styl w jakim jest uwarzona każda następna warka? Bo zdarza się że tej informacji brakuje przy niektórych recepturach.
    To nie takie proste bo warzę w jakimś stylu, a wychodzi inny. Wysyłam na konkurs i okazuje sie że to jeszcze inny

    Leave a comment:


  • kaleb1981
    replied
    Czy mógłbyś w recepturze podawać też styl w jakim jest uwarzona każda następna warka? Bo zdarza się że tej informacji brakuje przy niektórych recepturach.
    Ostatnia zmiana dokonana przez kaleb1981; 2013-03-24, 22:33.

    Leave a comment:

Przetwarzanie...