Warka 241 stout
Warka 241 Stout rozlana, blg około 3.Na cichej przez kilka dni leżakował z Citrą i Amarillo po 15g
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Warka 244 TESTOWA
Dzisiaj warka testowa. Testowanie nowego sterownika do mojego garnka.
Piwo ala Pils
Skład- Pilzneński 4000g
- Monachijski 500g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 70g
- 52'C 10min
- 62'C 15min dodane 25g Lubelskiego
- 72'C 45min
- 0' 25g Marynka
- 30' 20g Lubelski
- 55' 25g Lubelski
Leave a comment:
-
Wystarczy nam że podasz styl w jakim chcesz warzyć, a co z tego tak na prawdę wyszło to już inny temat.
Ogromnie ułatwi to nam dopiero raczkującym w tym temacie wybór i poszukiwania następnej receptury z którą chcemy się zmierzyć ;-).
A uwierz mi, twój wątek to kopalnia wiedzy.Last edited by kaleb1981; 27-03-2013, 17:56.Leave a comment:
-
To nie takie proste bo warzę w jakimś stylu, a wychodzi inny. Wysyłam na konkurs i okazuje sie że to jeszcze innyLeave a comment:
-
Warka 243 porter 2013
22.03.13 Porter Opalenicki v2013
Skład- Wiedeński 3000g
- Monachijski 2000g
- Pilzneński 1000g
- J.palony 200g
- Karmelowy ciemny 400g
- Coffe light 200g
- Biscut 150
- Marynka gran 20g
- Lubelski gran 20g
Zacieranie
- około 100 min w temp 70-65'C
Gotowanie 60 min- 0' Marynka 20g
- 55' Lubelski 20g
Leave a comment:
-
warka 242
Wczoraj ukręciłem warke 242
skład
- Pale Ale 5000g
- Monachijski 700g
- carapils 300g
- Zeus gran 25g
- Amarillo gran 30g
- Citra gran 15g
- Continental gran 15g
- 70-66' 80 min
- 0' Zeus 25g
- 30' Amarillo i Citra po 15g
- 60' Amarillo i Continental po 15g
Last edited by anteks; 22-03-2013, 01:01.Leave a comment:
-
241 Stout
Plan na dzisiaj
Warka 241 stout
Skład- Pilzneński 3500g
- monachijski 500g
- Wędzony 500g
- Caraaroma 500g
- Pszeniczny 200g
- Pszenica palona 250g
- Carafa 250g
- Marynka gran 20g
- Lubelski gran 20g
- 65'C 90 min
- 0' Marynka 20g
- 50' Lubelski 20g
Leave a comment:
-
warka 240
warka 240
Wyszło 22l 13 blg, zadane "świeżymi" W34/70.Świeże z 2010, poprzednie 2005 już wyszłyLeave a comment:
Leave a comment: