Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10782

    warka 43A porter 28 blg

    dzisiaj rozlałem warkę 43a blg spadło z 28 do 8 blg wyszło 22 but 0,33l
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10782

      warka 43b

      dzisiaj rozlałem warkę 43bciemniak po porterze
      piwko odfermentowalo z 15 do 5,5blg ,wyszło 22x0,5l i 3x0,25l
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10782

        Warka 48 Pale Ale

        po przeszło miesięcznej przerwie powrót do warzenia
        warka 48 Pale ale
        skład
        • pale ale 3500g
        • monachijski 300g (myślałem że to pilzneński)
        • karmel jasny 200g
        • goryczka szyszki 30g
        • aromat szyszki 30g

        słody wsypane do 10l wody zacieranie w temp 66°C przez 80min
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10782

          warka 46 pils

          dzisiaj rozlełem warkę 46 pils piwko warzone 28.03.06 na cichej przebywalo od
          19.04.06 blg początkowe 12 końcowe 2,5 wyszło 16,5 l dodane 120g cukru do refermentacji , w trakcie rozlewu próba piwaka butelkowanego przed cichą .
          piana duża , silna goryczka baaardzo dobre
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10782

            warka 45

            dzisiaj rozlew warki 45 Marcowe warzone 23.03.06 na cichej od 03.04.06
            blg początkowe 14,7 końcowe 3 Pieknie sie wyklarowało. do refermentacji 120g cukru
            Wyszło
            • 28x0,5x
            • 3x1l
            • 2x0,25l

            razem 17,5l
            Last edited by anteks; 2006-06-09, 15:00.
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10782

              Wraka 48 Pale Ale

              Warka 48 Pale Ale 09.06.06 przelana na cichą blg spadło z 12 do 4
              4 l zabutelkowane do testów
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10782

                warka 48 pale ale

                warka 48 Pale Ale została zabutelkowana blg początkowe 12 koncowe spadlo do 3
                wyszło w sumie prawie 21l bursztunowego piwka .do refermentacji 140g/17l cukru
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10782

                  dzisiaj rozbudzałem drożdże WLP 300 od Marusi (dzięki) chcę zrobić jakąś pszeniczkę ale prognoza pogody jest nie bardzo ,chyba zrobię lodóweczkę
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10782

                    oto rozbudzone drożdże
                    Attached Files
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10782

                      warka 49

                      dzisiaj warzenie warki 49 pszenicza ciemna. poszedlem na łatwiznę oto skład
                      • WESowy ekstrakt pszeniczny 1.7 kg
                      • WESowy ekstrakt bursztynowy 1.7kg
                      • WESowy ekstrakt pszeniczny 0,5kg

                      zagotowane w 13l wody dodane 50g chmielu aromatu
                      uzupełnione do 21 l wyszło 14blg
                      Last edited by anteks; 2006-06-30, 20:41.
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10782

                        oto warka po 2 dniach fermentacji, pianka drożdzowa tak gęsta że nie można odczytać blg w zanurzonym balingometrze
                        Attached Files
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10782

                          warka 50

                          następna warka 50 jubileuszowa ,co by tu uwarzyć oczywiście górnej fermentacji
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • Maidenowiec
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.07
                            • 2287

                            Stouta!
                            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                            Thou shallt not spilleth thy beer!

                            Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                            Comment

                            • Wielki_B
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.02
                              • 1968

                              Proponuję proste piwo, na którego zrobienie sam nigdy nie mam czasu
                              Zasyp: pilzneński 97 % i np. Carafa I 3 % (lub inny we właściwej proporcji). Do tego neutralne smakowo drożdże, np. Irisch Ale.

                              Propozycja moja podyktowana jest tylko i wyłącznie moją własną zgnilizną i chęcią wyczekania, co innym taka mikstura przyniesie...

                              Comment

                              • Marcin_wc
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2005.09
                                • 2115

                                Ja proponuję to samo, co na pierwszą.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X