Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    warka 52 pszeniczne

    dzisiaj warzenie warki 52 pszeniczne
    oto sklad
    • pszeniczny 2500g
    • pilzneński 1000 g

    wsypane do 10 l wody i zacierane
    • sam pszeniczny 20 min 44oc
    • dodany jęczmienny62oC 25min
    • 72oC 40min

    gotowanie 60 min dodane 15g marynki szyszki na początku
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10764

      warka 52

      wyszlo 20l 11blg zadane braupartnerami pszenicznymi od WESa
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • mark33
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2005.04
        • 3283

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
        wyszlo 20l 11blg zadane braupartnerami pszenicznymi od WESa

        Czy masz jakieś doswiadczenia z tym szczepem drożdży ? Mam je kupione tylko czasu na warzenie brak.

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
          Czy masz jakieś doswiadczenia z tym szczepem drożdży ? Mam je kupione tylko czasu na warzenie brak.
          kupiłem je podczas moich odwiedzin w WESa w czerwcu ale dopiero taraz poraz pierwszy je użyłem
          Last edited by anteks; 2006-09-21, 20:31.
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • mark33
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.04
            • 3283

            Czekam więc na opis smaków pszeniczki, powodzenia

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10764

              warka 51B

              dzisiaj rozlana warka 51B na 2565 koelsch blg spadlo do 1,5 bardzo klarowne jak na pszeniczne .stojąca obok warka 51A prawie cała jest mętna
              smak bardzo wędzony prawie jak ciemy EDI
              Last edited by anteks; 2006-09-22, 19:41.
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                warka 51A

                z braku czasu na mycie butelek warka przelana na cichą blg około 3 , smak bardzo wędzony jak przy 51B .W następnej mniejszy udział wędzonego
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

                  warka 50

                  dzisiaj (długie leżakowanie na cichej staje sie pomału tradycją )rozlew jubileuszowej warki 50 blg spadlo do 3 ,bardzo klarowne ciemnawe piwko
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
                    Czy masz jakieś doswiadczenia z tym szczepem drożdży ? Mam je kupione tylko czasu na warzenie brak.
                    Gdześ już pisałam o tych drożdżach, wrażenia bardzo pozytywne - czyli banany i goździki są
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                      Gdześ już pisałam o tych drożdżach, wrażenia bardzo pozytywne - czyli banany i goździki są
                      pisałaś w temacie o sklepie WESa
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        warka 51A

                        warka 51A na S33 zabutelkowana blg spadlo do 3
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10764

                          warka 53 grodziskie

                          dzisiaj warzenie warki 53 - grodziskie 3
                          sklad
                          wędzony 1500g
                          pszeniczny 1500g
                          zakwaszający 20g

                          zacieranie
                          70°C 35min
                          75°c 35min

                          gotowanie 60 min , na początku chmiel aromatyczny szyszki

                          wyszło 21 l warki o blg 9 zadane koelschami z odzysku
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            warka 54 maliniak

                            dzisiaj warzenie warki 54
                            skład
                            ekstrakt jasny 1,8kg
                            ekstrakt bursztynowy 1.7kg
                            sok malinowy 435 ml
                            goryczkowy szyski 40g
                            gotowanie
                            na początku 20 g
                            i 15 min przed końcem 20 i sok
                            wyszło 24l 14blg zadane safale 04
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              warka 52 pszeniczne

                              warka 52 pszeniczne zabutelkowana blg spadlo do 3
                              warka 53 grodziskie 3 przelana na cichą
                              warka 54 maliniak blg spadlo do 8 a temp do 13°C
                              Last edited by anteks; 2006-10-18, 20:46.
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10764

                                warka 53 grodziskie 3

                                warka 53 grodziskie 3 została zabutelkowana blg spadło z 9 do 3 .19 l z dodatkiem 160g glukozy
                                warka 54 maliniak przelana na cichą ,po raz pierwszy do kega 19l (reszta w butelki)
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...