Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    Czyli pierwsza klasa podstawówki
    Chyba w Miliczu tak późno idą do szkoły
    U nas idą już do Komunii

    Leave a comment:


  • jacer
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Dzisiaj mija 9 lat od uwarzenia mojego pierwszego piwa
    Czyli pierwsza klasa podstawówki

    Leave a comment:


  • dyczkin
    replied
    Wszystko masz w wątku anteksa

    Leave a comment:


  • Robert13
    replied
    Gratulacje.
    Jak to było pierwszy raz? Czemu zacząłeś?
    Opisz to jakbyś mial wywiad z dziennikarzem Radia Maryja..czyli nie może zabraknąć zwrotu "ubogacony" (jak Cię to ubogaciło) i temu podobne..

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Dzisiaj mija 9 lat od uwarzenia mojego pierwszego piwa

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Nie nakręcam, za stary już na to jestem. Wiele konkursów sobie odpuszczam, do Żywca wysłałem tylko 2 piwa. Co do RRM to bardzo możliwe że tak jest/będzie
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-06-18, 00:57.

    Leave a comment:


  • Robert13
    replied
    Za bardzo sie nakręcasz na te imprezy, a poziom emocjonalnego zaangazowania uczestników jest tak wielki, że założą coś piwowarskiego na wzór "Rodziny Radia Maryja".
    Znaczy się, koncern piwowarski im założy... Na pewno dostaliby miejsce na mutipleksie.. he he...

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi
    Anteks, jak tam po konkursie?
    Słyszałem, że zostałeś zdyskwalifikowany...
    Dobrze słyszałeś i dlatego nie pojechałem do Żywca

    Leave a comment:


  • Robert13
    replied
    Anteks, jak tam po konkursie?
    Słyszałem, że zostałeś zdyskwalifikowany...

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 229 Wielkanocne
    Skład
    - Wiedeński 5000g
    - cararoma 200g
    - karmel jasny 200g
    - Biscut 200g
    - jęczmień palony 200g
    - Suchy ekstrakt około 1000g
    -Marynka 20g
    - Lubelski 30g

    Zacieranie
    - 62°C 10min( około 8l odlane, 72°C 15 min, 100°C 10 min, wlane do zacieru głównego)
    - 72°C 45 min
    Gotowanie 70 min
    - 0' Marynka 20g
    - 60' Lubelski 30g
    15.06.12 zabutelkowane z dodatkiem cukru 4,2g/l, blg 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    232 Pszenica

    Warka 232 Pszenica
    Skład
    -Pszeniczny 2000g
    - Pilzneński 2000g
    - Saaz gran 23g ( bo tyle akurat zostało w puszce)
    Zacieranie
    - 45C* 15min
    - 52C* 15min
    - 62°C 20 min
    - 72°C 60 min( miało być 30 ale musiałem wyjść)
    Gotowanie 60 min
    - Saaz 23g na początku
    Wyszło 20l, 12 blg zadane gęstwą 3068 od Przema- dzięki
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-05-24, 03:03.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 230

    Warka 230 12.04.12
    Skład
    - Pale Ale 3500g
    - Biscut 200g
    - Cara50 300g
    - Palony 100g
    - East Kent Goldings 100g

    Zacieranie
    65-70°C 120 min

    Gotowanie 70 min
    - 10' 35g
    - 40' 30g
    - 70' 35g

    Wyszło około 28l 10 blg, zadam 1028 London Ale

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 228

    Warka 228 29.03.12
    Skład
    - Pilzneński Wędzony 4500g (Weyermann? od Dori)
    - Marynka 20g gran
    - Lubelski 25g gran
    Zacieranie
    - 55°C 10 min, dolanie gorącej wody
    - 62°C ( czę zacieru 72°C 15 min, 100°C 10 min)
    - 72°C około 60 min

    Gotowanie 90 min
    - 30' Marynka 20g
    - 80' Lubelski 25g
    blg około 12 26l zadane W34/70
    Bardzo słaba wędzonka, gdyby nie napis na fermentorze pomyślał bym że pils


    Warka 221 rozlana, blg spadło do około 3. Piękny wędzony zapach key:
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-04-07, 20:02.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 227 28.03.12
    Skład
    - Pilzneński 4000g
    - Monachijski 1000g
    - Marynka 25g
    - Saaz 50g
    Zacieranie
    - 62°C 15 min( około 8l odlane 72°C 15 min, 100°C 10 min, wlane do zacieru głównego)
    - 72°C 50 min

    Gotowanie 90 min
    - 30' Marynka 25g
    - 60' Saaz 20g
    - 89' Saaz 30g

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 226 26.03.2012
    skład

    - pilzneński 6500g
    - monachijski 1000g
    - Marynka 40g
    -Saaz 60g
    Zacieranie
    -55* 10 min ( 5l -72* 10 min, 100* 10 min, wlanie do zacieru głównego)
    - 62*( około 10l- 72°C 15 min, 100*- 10 min, wlanie do zacieru głównego)
    - 72°C 40 min
    Gotowanie 60 min
    - 30' Marynka 40g
    - 60' Saaz 20g
    - 85' Saaz 40g
    Wyszło około 44l 13 blg

    Leave a comment:

Przetwarzanie...