225 AIPA 23.03.12
Skład
- Pale Ale 5000g
- Wiedński 300g
-Special B 150g
- Citra 40g
- Amarilo 50g
- Danstar Winsor
Zacieranie
- 70-65°C 120 min\
Gotowanie 70 min
- Citra 0'
- Amarillo 65'
Zadane Danstarami
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Warka 222 07.03.2011
Skład
- Pilzneński 4000g
- Monachijski 1000g
- Marynka gran 20g
- Saaz Late 40g
Zacieranie
- Słody wsypane do wody, temp ustalona na 55°C
- część zacieru odlana i podgrzana do 62°C przerwa 10 min
- Gotowanie 10 min
- Wlanie do zacieru głównego, ustalenie temp na 72°C, przerwa 50 min
- Filtracja
Gotowanie 60 min
- 0' Marynka 20g
- 30' Saaz 20g
- 50' Saaz 20g
Zadane Bohemian Lager
Leave a comment:
-
-
Warka 221
skład
- Wędzony 3000g
- Wiedeński 3000g
- Cararoma 250g
- Carabelge 250g
- Marynka gran 20g
- Lubelski gran 20g
Zacieranie
- 55°C wsypane słody i grzanie do 62°C
- 62°C 25 min
- 72°C 45 min
Gotowanie 60 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
wyszło około 27l 17 blg
Rano zadam drożdża
Leave a comment:
-
-
Warka 220
Warka 220 Jasne dekokcone
Skład- Bohemski 4200g
- Marynka gran 20g
- Hallertau Trad 35g
- 55°C
- około 1/3 odlana do dekokcji
- 70°C 30 min
- gotowanie 10 min
- wlanie do zacieru głównego 72* 30 min
- 0'Marynka 15g
- 30' Hallertau 20g
- 60' Marynka 5g
- 60' Hallertau 15g
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 216 Stout
Skład- Pilzneński 4000g
- Monachijski 400g
- Wędzony 200g
- Pszeniczny 200g
- Cararoma 200g
- Pszenica palona 200g
- Czekoladowy 200g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 40g
- 120min 70-65°C
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-02-15, 01:48.
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 219 Porter Bałtycki
Skład
-
- Cararoma 250g
-
Zadane gęstwą 2124 Bohemian Lager
Leave a comment:
-
-
Warka 219 Porter
Warka 219 Porter Bałtycki
Skład
- Wiedeński 3000g
- Monachijski 2000g
-Pilzneński 1000g
- Karmel jasny 500g
- jęczmień palony 250g
- Cararoma 250g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 30g
- Ekstrakt jasny WES 1,2kg
- Ekstrakt ciemny WES 0,5kg
Zacieranie
Miało być 120min w 70-65°C ale śruta była bardzo zimna i po wsypaniu do wody było 62°C. 6l wlane do garnka i zagotowane, wlane do zacieru głównego temp 72-66°C -120min
Gotowanie 70 min
10' Marynka
60' Lubelski i ekstrakt
Leave a comment:
-
Leave a comment: