Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Warka 217 Birimbirimbir
Warka 217 warzona 13.01.2012
Skład- Pilzneński 5000g
- Marynka gran 20g
- Lubelski gran 30g
- Birimbirimbir tarty 170g
- 62*C 30 min
- 72*C 30 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
- 55' Birimbirimbir
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-01-13, 14:49.
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziPszenica palona daje podobny efekt jak jęczmień czy właśnie chodziło Ci o coś innego?
Leave a comment:
-
-
Pszenica palona daje podobny efekt jak jęczmień czy właśnie chodziło Ci o coś innego?
Leave a comment:
-
-
Warka 216 Stout
Warka 216 Stout
Skład- Pilzneński 4000g
- Monachijski 400g
- Wędzony 200g
- Pszeniczny 200g
- Cararoma 200g
- Pszenica palona 200g
- Czekoladowy 200g
- Marynka gran 25g
- Lubelski gran 40g
- 120min 70-65°C
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziJak filtracja? Luzik? Jakieś rify?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi...
Skład
- Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
- Marynka 15g
-Lubelski 20g
...
Leave a comment:
-
-
215 Grodzisz
Warka 215 Grodzisz
Pierwsza warka w 2012
Skład
- Pszeniczny dymiony Weyermann 3000g
- Marynka 15g
-Lubelski 20g
Zacieranie
- słody wsypane do wody temp 38°C 15,om
- wlana gorąca woda 52°C 60min
- dolana gorąca woda 70°C 60min
Gotowanie 70min
- 10' Marynka
- 40min LubelskiOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2012-01-04, 23:45.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeoxxX Wyświetlenie odpowiedziJak to jest z przechowywaniem ześrutowanego słodu. Traci na jakości, wydajności po 3, 6 miesiącach?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj naśrutowałem ponad 50kg różnych słodów, czas zabrać się za warzenie
Leave a comment:
-
-
Warka 214
Skład- Pilzneński 4000g
- Marynka 25g
- Lubelski 40g
- 62°C 25min
- 72°C 40 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
Leave a comment:
-
Dzisiaj naśrutowałem ponad 50kg różnych słodów, czas zabrać się za warzenie
Leave a comment:
-
-
Warka 213
Warka 213 08.12.11
Skład- Pilzneński 5000g
- Mieszanka Pilzneńskiego i pszenicznego 500g
- Marynka granulat 30g
- Lubelski granulat 40g
- Garść Halltertau Tradition
- 72-65 'C -120 min
- 10' Marynka
- 80' Lubelski
- Po wyłączeniu palnika Hallertau
Leave a comment:
-
Warka 211
Warka 211 warzona 12.11.2011
Skład- Pilzneński 5000g
- Marynka granulat 25g
- Lubelski granulat 40g
- 55°C 20 min
- 62°C 40 min
- 72°C 40 min
- 10' Marynka
- 60' Lubelski
Zadane gęstwo W34/70
Leave a comment:
Leave a comment: