Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    • Marynka granulat 25 g
    Przepraszam , nastąpić pomyłek Lubelski 25g
    Gotowanie 60 min , cały chmiel od początku.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 209 pszenica

    Dzisiaj zacieranie 209 pszenica
    skład
    • pszeniczny 2100g
    • pilzneński 2000g
    • Marynka granulat 25 g
    zacieranie
    - 44°C 15 min
    - 55°C 15min
    - 62°C 40min
    - 72°C 25 min
    Jutro cdn

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Skubane wychodzą z wiadra

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 208 jasna belgijka

    Warka 208 jasna belgijka 28.09.11
    Skład
    - pilzneński 4000g
    - pszeniczny 300g
    - carabelg 200g
    - marynka gran 25g
    - lubelski gran 20g
    - cukier 1000g

    Zacieranie
    - 55°C 15 min
    - 62°C 20 min
    - 72°C 50 min

    Gotowanie 60 min
    - 0' Marynka
    - 50' Lubelski i cukier
    Zadane THG

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 206 aledubel

    Warka 206 aledubel 22.07.11
    skład
    • pilzneński 4000g
    • pszeniczny 500g
    • karmel jasny strzegom 300g
    • biscut 200g
    • marynka 40g
    • cukier brązowy 500g
    zacieranie
    • 72°C -90 min
    Gotowanie 60 min
    • 0' 30g Marynki
    • 50' 10g Marynki
    • 50' cukier
    Jutro zadam THG i jadę na urlop

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 205 Pszenica Urodzinowa

    Piwerwsze letnie piwo
    Warka 205 Pszenica Urodzinowa 20.07.2011

    Skład
    • Pszeniczny 2500g
    • Pilzneński 1500g
    • Lubelski gran 30g
    Zacieranie
    • 45°C - 20 min
    • 55°C - 20 min
    • 62°C - 30 min
    • 72°C - 40 min
    Gotowanie 60 min
    • cały chmiel od początku
    Wyszło około 25l 10 blg . Zadane Zymoferm Weissbier V

    Leave a comment:


  • fidoangel
    replied
    Co dnia ocieramy się o coś niesamowitego i nic o tym nie wiemy, po prostu se dalej idziemy w błogiej nieświadomości ...

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Ten medalowy stout był dostępny z beczki podczas Wrocławskich Warsztatów oraz w butelkach podczas spotkania w Zielonej Górze

    Leave a comment:


  • PaPe
    replied
    Gratulacje!

    Leave a comment:


  • mwa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Co roku nie można wygrywać
    Można i to dwa razy mieć najlepsze piwo.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
    Przynajmniej dałeś innym możliwość wygrania.
    Co roku nie można wygrywać
    Chciałem wysłać osobną paczkę ,ale myślałem że konkurs jest dopiero w czerwcu

    Leave a comment:


  • mwa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Chciałem jeszcze wysłać portera ale nie zmieścił sie do paczki
    Przynajmniej dałeś innym możliwość wygrania.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Chciałem jeszcze wysłać portera ale nie zmieścił sie do paczki

    Leave a comment:


  • mwa
    replied
    Gratuluję Anteks, jesteś wielki Cały czas trzymasz poziom i rób tak dalej.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13
    Gratulacje.

    Niedługo po raz drugi w swojej karierze piwowarskiej zmierzę się ze stoutem i jednak pozostanę przy słodach palonych Specjal.
    Użwałes drożdzy Ringwood Ale?
    Czy dają one wyższą pianę niż London ESB?
    Ringwood Ale chyba raz i to na początku mojego piwowarzenia , nie pamietam efektów

    Leave a comment:

Przetwarzanie...