warka 74 testowy πWES 04
πWES 04 1,7kg otrzymany od WESa na Giełdzie Grodziskiej dodany do 5 l wody z dodatkiem Ekstraktu jasnego 1,2 kg i gotowany przez 15 min, dolałem wody i wyszło w sumie 12l o blg 17.zadane gęstwą S-04. Fermentacja bardzo burzliwa w rurce az gwiżdże
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2007-09-14, 20:20.
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
Comment