Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
    Przynajmniej dałeś innym możliwość wygrania.
    Co roku nie można wygrywać
    Chciałem wysłać osobną paczkę ,ale myślałem że konkurs jest dopiero w czerwcu

    Leave a comment:


  • mwa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Chciałem jeszcze wysłać portera ale nie zmieścił sie do paczki
    Przynajmniej dałeś innym możliwość wygrania.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Chciałem jeszcze wysłać portera ale nie zmieścił sie do paczki

    Leave a comment:


  • mwa
    replied
    Gratuluję Anteks, jesteś wielki Cały czas trzymasz poziom i rób tak dalej.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi
    Gratulacje.

    Niedługo po raz drugi w swojej karierze piwowarskiej zmierzę się ze stoutem i jednak pozostanę przy słodach palonych Specjal.
    Użwałes drożdzy Ringwood Ale?
    Czy dają one wyższą pianę niż London ESB?
    Ringwood Ale chyba raz i to na początku mojego piwowarzenia , nie pamietam efektów

    Leave a comment:


  • Robert13
    replied
    Gratulacje.

    Niedługo po raz drugi w swojej karierze piwowarskiej zmierzę się ze stoutem i jednak pozostanę przy słodach palonych Specjal.
    Użwałes drożdzy Ringwood Ale?
    Czy dają one wyższą pianę niż London ESB?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 184 Stout
    skład
    - pilzneński 4000g
    - monachijski 400g
    - wędzony 200g
    - pszeniczny 200g
    - cararoma 200g
    - pszenica palona 250g
    - czekoladowy castlemalting 250g
    - marynka granulat 40g
    - lubelski granulat 30g
    Zacieranie
    - 72- 65 °C 120 min , słody palone dodane w 110 minucie
    Gotowanie 70 min
    - na początku marynka
    - 60 ' lubelski
    Piwo to zajęło I miejsce w kategorii stout w Slovak Homebrewing Star 2011 oraz II miejsce w kategorii Absolutnego Zwycięzcy

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 204

    Warka 204 Lekkie przywędzane
    skład
    • steinbach wędzony 1500g
    • pszeniczny 3000g
    • marynka granulat 70g
    Zacieranie
    • 62°C 30 min
    • 72°C 30 min
    gotowanie 60 min
    • Marynka 70g od początku gotowania
    wyszło około 45l 8blg
    zadane
    • A - WLP Kolesch
    • B - Zymoferm Kolesch

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedzi
    Mi nawet nie chce sie pisać o swoim rzadkim (ale większym) piwowarzeniu, tak więc gratuluje dwusetnej wytrwałości, ale musisz mi powiedziec gdzie zamawia się podkładki i w jakim programie projektujesz ich grafikę?
    Grafikę kiedyś zleciłem, mam 2 loga w różnych formatach. Gadżety zamawiam różnie ( w miarę potrzeb )

    Leave a comment:


  • Robert13
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Mi nawet nie chce sie pisać o swoim rzadkim (ale większym) piwowarzeniu, tak więc gratuluje dwusetnej wytrwałości, ale musisz mi powiedziec gdzie zamawia się podkładki i w jakim programie projektujesz ich grafikę?
    Ostatnia zmiana dokonana przez Robert13; 2011-05-18, 06:02.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 199

    Warka 199 rozlana blg spadło do 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 203/1

    Warka 203/1 rozlana 6g/l cukru, blg 2

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 198

    Warka 198 rozlana do kega z dodatkiem 50g cukru , blg 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 192 Porter

    Warka 192 Porter zabutelkowana , blg zeszło do około 5

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Kolejna nowość

    Leave a comment:

Przetwarzanie...