Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Warka 200

    Warka 200 rozlana blg 5
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2011-04-21, 21:24.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 202

    Warka 202 Lekka Pszenica przelana na cichą blg spadło do 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 199 Wiedeńskie przelana na cichą blg 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 203 Grodzisz

    Warka 203 Grodzisz
    Skład
    • pszeniczny 3000g
    • wędzony steinbach 2000g
    • Marynka gran 50g
    • Lubelski gran 50g
    Zacieranie
    • 55°C 15 min
    • 62°C 30min
    • 72°C 40min
    Gotowanie 60min
    • 0' Marynka 50g
    • 50' Lubelski 50g
    Wyszło około 50l 8 blg zadane
    • Fermentor nr1 WLP029
    • Fermentor nr2 W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 202 Pszeniczne

    Warka 202 lekkie pszeniczne 11.04.11
    Skład
    • Pszeniczny 2300g
    • Pilzneński 1800g
    • Lubelski granulat 30g
    Zacieranie
    • 45°C 25min
    • 55°C 15min
    • 62°C 30min
    • 72°C 30min
    Gotowanie 60min
    • na początku cały chmiel
    Wyszło około 27l 10blg zadane 3068

    Leave a comment:


  • JARECKI40
    replied
    Gratuluję 200 warki , ja właśnie przedwczoraj warzyłem 199 warkę.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 200

    Warka 200 zlana na cichą , blg 5

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Mogę podać , chciałem otrzymać półciemne piwo dolnej fermentacji . Jakie to będzie wg BJCP - nie wiem .Co do technologii to brakowało opisu że mieszałem w garze lidlowskim w prawą stronę . Ostateczne efekty organoleptyczne za min miesiąc.
    Albo dwa bo jeszcze nawet nie przelałem na cichą

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
    A mógłbyś zdefiniować, co planujesz z tego otrzymać? Bez takiej informacji przekaz jest bezwartościowy, bo nie wiadomo, co za piwo robisz. To tylko informacja, że zrobiłeś kolejne piwo. Jeśli informacja ma mieć walory edukacyjne i użytkowe, to potrzebny jest obszerniejszy opis, począwszy od tego, co chcesz otrzymać, poprzez skład surowcowy i technologię, aż do ostatecznych efektów organoleptycznych.
    Mogę podać , chciałem otrzymać półciemne piwo dolnej fermentacji . Jakie to będzie wg BJCP - nie wiem .Co do technologii to brakowało opisu że mieszałem w garze lidlowskim w prawą stronę . Ostateczne efekty organoleptyczne za min miesiąc.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
    Kiedy browar zamierza wypuścić firmowe stringi? Wyobrażam sobie Josefika warzącego onlajn w stringach browaru Anteks - to byłby hit w sieci
    Cały czas negocjuję z Krzyśkiem

    Leave a comment:


  • Krzysiu
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 200 warzona 25.03.11
    skład
    Wiedeński 2500g
    Monachijski 300g
    Pilzneński 2000g
    caraaroma 600g
    A mógłbyś zdefiniować, co planujesz z tego otrzymać? Bez takiej informacji przekaz jest bezwartościowy, bo nie wiadomo, co za piwo robisz. To tylko informacja, że zrobiłeś kolejne piwo. Jeśli informacja ma mieć walory edukacyjne i użytkowe, to potrzebny jest obszerniejszy opis, począwszy od tego, co chcesz otrzymać, poprzez skład surowcowy i technologię, aż do ostatecznych efektów organoleptycznych.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2011-04-01, 19:38.

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Kiedy browar zamierza wypuścić firmowe stringi? Wyobrażam sobie Josefika warzącego onlajn w stringach browaru Anteks - to byłby hit w sieci

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Browarniane nowości

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 201

    Warka 201 warzona 28.03.11
    Skład
    • Pilzneński 6500g
    • Marynka gran 35g
    • Lubelski gran 40g
    Zacieranie
    • 62°C 50min
    • 72° c 40min
    Gotowanie 60min
    • 0' Marynka
    • 50' Lubelski
    Zadane gęstwą W34/70
    Patrząc na prognozę pogody to chyba ostatni dolniak w tym sezonie.

    Leave a comment:


  • mark33
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Nikt nie zauważył.
    Nie wcale, codziennie ktoś warzy 200 warkę. Gratulacje !

    Leave a comment:

Przetwarzanie...