Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    Warka 191

    warka 191
    Skład
    • Pilzneński 5000g
    • Marynka granulat 50g
    • Saaz granulat 50g
    Zacieranie
    • 62°C 40 min
    • 72°C 30 min
    Gotowanie 70 min
    • 0' Marynka
    • 60' Saaz

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 190 Lepper

    190 lekki mulat
    Skład
    - pilzneński 7000g
    - belgian special B 100g
    -marynka granulat 50g
    - Lubelski granulat 50g

    Zacieranie
    80 min około 68°C

    Gotowanie 60 min
    - 0' Marynka
    - 50' Lubelski
    Wyszło 37l 12 blg , zadane gęstwą W 34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 179/2

    Warka 179/2 rozlana blg spadło do 2

    Leave a comment:


  • Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Nowość z mojego browaru
    Śliczny gadżeciarzu

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Nowość z mojego browaru

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 189 polotmave
    Wyszło około 24l 11,5blg . Zadane W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 189 polotmave
    Skład
    • monachijski 2000g
    • pilzneński 2000g
    • belgian special B 100g
    • Marynka granulat 20g
    • Lubelski granulat 20g
    Zacieranie w "lidlowskim" garnku
    • 62°C 30 min
    • 72°C 40 min
    Gotowanie na taborecie gazowym 60 min
    • 0' Marynka
    • 50'Lubelski
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2011-01-20, 16:45.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Wark 188

    Warka 188

    Skład
    - pilzneński 4000g
    - carahell 200g
    - garść ciemnego karmelu
    - marynka granulat 30g
    - saaz granulat 50g
    Zacieanie
    - 62°C 40 min
    - 72°C 40 min
    Gotowanie 60 min
    - 0' marynka
    - 50' saaz
    Wyszło około 25l 11,5blg , zadane W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    To wtedy pomyślę o bateriach słonecznych lub wodach geotermalnych

    Leave a comment:


  • Robert13
    replied
    Elektryczny powiadasz....

    Według energetyków przyjęcie obecnych interpretacji UE będzie oznaczało wzrost cen energii elektrycznej w 2013 r. o ok. 60-150 zł za megawatogodzinę, zależnie od tego ile będą kosztować uprawnienia. Dla porównania: pod koniec ub. roku na rynku hurtowym średnia cena wynosiła ok. 190 zł za 1 MWh.

    W liście Izby napisano, że "konieczność zakupu uprawnień emisyjnych spowoduje wzrost cen w pierwszym okresie o co najmniej 30 proc., a docelowo doprowadzi do ich podwojenia w obrocie hurtowym".
    To o eurokołchozowym pomyśle na opodatkowanie dwutlenku węgla, pomyśle na naszych oczach wprowadzanym w życie.
    Na końcu bedziesz płacił za bulgotanie w rurce, bo tam też ucieka co2...

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 188

    Dzisiaj testowa warka w nowym kociołku elektrycznym 30l

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 182

    Warka 182/2 po 2,5 miesiącach burzliwej w końcu rozlana .Blg zeszło do 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Zadałem następnego dnia po południu , stały w zimnej piwnicy. Dotykając fermetor , przenosząc go do mieszkania był chłodny ,moim zdaniem zbyt chłodny (ale ja jestem piwowarski ignorant ) Do wieczora jeszcze nie ruszyły .
    Fermentują aż miło

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
    W jakiej temp. zadajesz drożdże?
    Zadałem następnego dnia po południu , stały w zimnej piwnicy. Dotykając fermetor , przenosząc go do mieszkania był chłodny ,moim zdaniem zbyt chłodny (ale ja jestem piwowarski ignorant ) Do wieczora jeszcze nie ruszyły .

    Leave a comment:


  • mwa
    replied
    W jakiej temp. zadajesz drożdże?

    Leave a comment:

Przetwarzanie...