Gdybyś tak... to ja bardzo uprzejmie się wpraszam na degustację. W czasach studenckich pomieszkiwałem w Berlinie (wtedy Zachodnim) i często odwiedzałem mini browar koło Charlottenburger Schloss. Smak tamtego Weisse jeszcze pamiętam
następna warka nr 100 , co by tu uwarzyć jakieś propozycje ?
No co ty chłopie?
99 warek dałeś radę wymyślić a przy setnej ręka Ci zadrżała?
Wygląda to jak samotność gangstera bo chyba nie wypalenie twórcze
Ale żeby nie zaśmiecać wątku wpisami niemerytorycznymi,może jakieś "Tyskie" żeby udowodnić,że nie zrobiłeś do tej pory takiego bo Ci się nie chciało a nie,że w domu się nie da
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Zamiast zastanawiać się nad piwem, pomyslał bym o jakis fajnych butelkach np. szampanówki.
No a do takiej butelki to już będzie łatwo dobrać piwo.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
myślałem o tym ale na portera robi się chyba za ciepło a belgi to latem , może taraz extra stout
Dlaczego belgi latem, w mieszkaniu 20st C a więc idealnie. Latem będzie za gorąco.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Dlaczego belgi latem, w mieszkaniu 20st C a więc idealnie. Latem będzie za gorąco.
w mieszkaniu co by mnie żona pogoniła ewentualnie w piwnicy a tam na dzień dzisiejszy 11°C , może przez najbliższy tydzień mocno sie nie ociepli to zrobię portera
Comment