Czy kiedykolwiek sypałeś cukier bezpośrednio do fermentatora?
Nie pamietam już gdzie, ale czytałem jak ktoś będąć w Belgii widział na własne oczy, że w jednym małym browarów tak właśnie robią. Czytałem albo
wydaje mi się...
A co to za tajemnicza warka fermentowana trzy miechy?
Stała w kącie skubana , jest jeszcze jeden fermentor z tej warki . Mam jeszcze na burzliwej warkę 182 z 26.10.10 . Zimno to jakoś nie chce się butelkować
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2011-01-03, 21:27.
Warka 186 Ciemniak Ekstraktowy
Miało by jutro warzenie ze słodów na zakończenie roku , ale niestety rano do pracy . To dzisiaj szybkie ekstraktowe Skład
Ano tak, trzeba im dawać wygrywac by nie popadli w zgryzoty...
Co mnie zdziwiło przy tym triplu, to to, że na cichej zszedł z 4Blg do 0,5Blg. Przyznaj się bez bicia co tam kombinowałeś, że dokonał on takiego skoku? I po co?
Najpewniej własnie z tego wzięły się te akcenty rozpuszczalnikowe.
Oj tam grzebałem , 10 dni żarły to zlałem na cichą.A one tam dalej szamały .Komu mam dawać wygrywać ?
Ano tak, trzeba im dawać wygrywac by nie popadli w zgryzoty...
Co mnie zdziwiło przy tym triplu, to to, że na cichej zszedł z 4Blg do 0,5Blg. Przyznaj się bez bicia co tam kombinowałeś, że dokonał on takiego skoku? I po co?
Najpewniej własnie z tego wzięły się te akcenty rozpuszczalnikowe.
Toś im wysłał na konkurs 2 miesięcznego Tripla i 'żiri' nie zorientowało się, że jest on zbyt młody?!
I przy odfermentowaniu do 0,5Blg 'żiri' nie oceniło, że jest on za bardzo wodnisty?!
To pomyśl co by było gdyby był wyleżakowany , jak mistrz warzy to nawet taki młody jest pyszny
ps
pszenica była tydzień w butelkach
Toś im wysłał na konkurs 2 miesięcznego Tripla i 'żiri' nie zorientowało się, że jest on zbyt młody?!
I przy odfermentowaniu do 0,5Blg 'żiri' nie oceniło, że jest on za bardzo wodnisty?!
Leave a comment: