i kufel
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Warka 110
warka110 pils pucharowy warzone 29.10.08
składniki- pilzneński 7500g
- carahell 300g
- target 40g
- lubelski 30g
zcieranie- 55°C wsypane słody 30 min
- 62°C- 40 min
- 72°C - 40 min
- 75°C filtracja
gotowanie 80 min- na początku cały target
- 60 min 30 lubelski
w czasie chmielenia wyskoczyłem na 2 połowę meczu PP Promień Remes Opalenica -Zagłębie Lubin mecz przegrany 1-4, mam nadzieję że piwo będzie lepszeMniej książków więcej piwaComment
-
zdjęcie z wczorajszego warzenia http://www.browar.biz/galeria.php?id=10339
Który z kegów to kadź zacierna i na jaki sposób filtrowania się zdecydowałeś?Comment
-
Przefiltrowana brzeczka do fermentatorów , a póżniej wlana do kega 50 lMniej książków więcej piwaComment
-
Comment
-
-
Myśle że w takiej 30l max to 7 kg , przy większej ilości są trudności z mieszaniem
Przy większej ilości słodu może lepsza była by rurka miedziana ?Mniej książków więcej piwaComment
-
Dno kega jest trochę wklęsłe i zastanawiam się jak zrobić filtrację w takiej kadzi...Myślisz żeby dopasować rurkowy do takiego właśnie profilu ?Comment
-
Comment
-
Comment
-
warka 112 pszeniczne
warka 112 pszeniczne warzona 05.11.08
skład- pilzneński 2000g
- pszeniczny 2000g
- carahell 200g
- lubelski granulat 20 g
zacieranie- 44°C - 30 min
- 62°C 40 min
- 1/3 zacieru do dekokcji -72°C 10-min
- 20 min gotowanie - dodanie do zacieru głównego 72°C - 30 min
gotwanie 60 min
-cały chmiel na początku
wyszło 20 l 12 blg
zadana 3068Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2008-11-14, 10:05.Mniej książków więcej piwaComment
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-11-29, 13:43 -
-
To piwo ma już swój wątek, ale od 2019 warzą już u siebie a nie kontraktowo:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...adour-speciale
Browar umieszczony jest w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii...-
Channel: Belgia
-
-
Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.
IPA, 13% ekstr.
5,6% alk.
Chmiele: Citra i Mosaic
https://www.100blumen.at/
Aromat - na początek cytrusy, potem wyraźniejsze...-
Channel: Austria
2024-11-10, 00:28 -
-
Ekstr. 12%
Alk. 4,7%
Przedziwne parametry. Klasyczne alty bywają mocniejsze, a co dopier sticke, które mają być mocniejsze...
Aromat- słodowy, palony, kakaowe kruche ciastka
Piana - wysoka, zwarta, dość trwała, dłuższy kożuszek, zostaje na szkle
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-10-26, 23:05 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment