176 tripel
Tripel zlany na cichą , blg około 4
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
176 tripel
warka 176 tripel warzona 08.09.10
skład
- pilzneński 5000g
- orkiszowy 300g
- carabelg 300g
- marynka granulat 20g
- saaz granulat 10g
- cukier 1000g
- 80 min w 70-65°C
- 0' marynka
- 45' saaz oraz cukier
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-09-13, 21:16.
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziI tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji
Gratulacje! Dzięki wizycie na warsztatach w Leśnicy miałem przyjemność otrzymania butelki "Szkockiego Piwesa".Piwko(uwarzone z puszki) bardzo dobre,ładnie nagazowane.Jeszcze raz gratuluję i WIELKIE dzieki za piwko.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziNa razie bez. Jeszcze tylko Częstochowa potem Żywiec i powtórka z Grodzisza. Ale to jeszcze za wcześnie - będę trzymał kciuki.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziA no trzymam , w zeszłym roku 2 pierwsze miejsca i w tym też ( ale bez grand championa )
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziGratulacje Anteks !
Tak dalej trzymaj formę.Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-05-28, 22:09.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziWarka 161 Szkocki Piwes warzone 18.03.10
skład - piWES Domowe Jasne
Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch
Leave a comment:
-
-
Warka 167 Grodzisz
Warka 167 Grodzisz
po krótkiej przerwie w warzeniu browar rusza
Skład
- Wędzony CastleMalting 2500g
- pszeniczny 2000g
- 55°C - 15 min
- 62°C - 15 min
- 72°C - 45 min
Leave a comment:
-
Warka 158 BBA
Warka 158 BBA Warzona 03.03.2010
skład
- pilzneński 4000g
- carapils 300g
- biscut 100g
- cararoma 100g
- cukier 450g
- Marynka 20g
- Lubelski 20g
zacieranie
- 60°C - 30 min
- 72°C - 40 min
Gotowanie 70 min
- 0' Marynka
- 50' Lubelski
Wyszło 20l 17 blg , zadane WLP 400
23.03.10 zabutelkowane z dodatkiem cukru 5g/l , blg końcowe 5
Piwo zajęło I miejsce w 1 Konkursie o Puchar Piwo.org w kategorii
Belgian Blond AleOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-04-19, 15:32.
Leave a comment:
-
-
Warka 157 pils
Warka 157 Pils zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l , blg 4
Leave a comment:
-
-
Warka 154 Porter Bałtycki
warka 154 Porter zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l
Leave a comment:
-
Leave a comment: