Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    176 tripel

    Tripel zlany na cichą , blg około 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    176 tripel

    warka 176 tripel warzona 08.09.10
    skład
    • pilzneński 5000g
    • orkiszowy 300g
    • carabelg 300g
    • marynka granulat 20g
    • saaz granulat 10g
    • cukier 1000g
    zacieranie
    • 80 min w 70-65°C
    Gotowanie 60 min
    • 0' marynka
    • 45' saaz oraz cukier
    Wyszło około 23l 19,5 blg. Zadane THG
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-09-13, 21:16.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Nie tylko w zapiskach

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    No się Waść opuściłeś w zapiskach - skandal!

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Dobra , czas zaprłnić pustkę w zapiskach
    wczoraj warka 176 Tripel . Jutro szczegóły
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-09-09, 18:26.

    Leave a comment:


  • woosaa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    I tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji

    Gratulacje! Dzięki wizycie na warsztatach w Leśnicy miałem przyjemność otrzymania butelki "Szkockiego Piwesa".Piwko(uwarzone z puszki) bardzo dobre,ładnie nagazowane.Jeszcze raz gratuluję i WIELKIE dzieki za piwko.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
    Na razie bez. Jeszcze tylko Częstochowa potem Żywiec i powtórka z Grodzisza. Ale to jeszcze za wcześnie - będę trzymał kciuki.
    Idąc dalej , jeszcze Praga , Malbork i Poznań

    Leave a comment:


  • mwa
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    A no trzymam , w zeszłym roku 2 pierwsze miejsca i w tym też ( ale bez grand championa )
    Na razie bez. Jeszcze tylko Częstochowa potem Żywiec i powtórka z Grodzisza. Ale to jeszcze za wcześnie - będę trzymał kciuki.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi
    Gratulacje Anteks !
    Tak dalej trzymaj formę.
    A no trzymam , w zeszłym roku 2 pierwsze miejsca i w tym też ( ale bez grand championa )
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-05-28, 22:09.

    Leave a comment:


  • mwa
    replied
    Gratulacje Anteks !
    Tak dalej trzymaj formę.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Warka 161 Szkocki Piwes warzone 18.03.10
    skład - piWES Domowe Jasne
    Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch
    I tym sposobem to piwo zajęło I miejsce w Kategorii polotmawe z ekstraktów I miejsce w konkursie na Słowacji

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 167 Grodzisz

    Warka 167 Grodzisz
    po krótkiej przerwie w warzeniu browar rusza
    Skład
    • Wędzony CastleMalting 2500g
    • pszeniczny 2000g
    zacieranie
    • 55°C - 15 min
    • 62°C - 15 min
    • 72°C - 45 min

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 158 BBA

    Warka 158 BBA Warzona 03.03.2010
    skład
    - pilzneński 4000g
    - carapils 300g
    - biscut 100g
    - cararoma 100g
    - cukier 450g
    - Marynka 20g
    - Lubelski 20g
    zacieranie
    - 60°C - 30 min
    - 72°C - 40 min


    Gotowanie 70 min
    - 0' Marynka
    - 50' Lubelski
    Wyszło 20l 17 blg , zadane WLP 400
    23.03.10 zabutelkowane z dodatkiem cukru 5g/l , blg końcowe 5

    Piwo zajęło I miejsce w 1 Konkursie o Puchar Piwo.org w kategorii
    Belgian Blond Ale
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-04-19, 15:32.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 157 pils

    Warka 157 Pils zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l , blg 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 154 Porter Bałtycki

    warka 154 Porter zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l

    Leave a comment:

Przetwarzanie...