Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    warka 108 v1.01

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    warka 108 zabutelkowna
    blg spadło do 2
    butelki 0,5l , 0,33l oraz do kega
    zapomniałem podać receptury
    warzone 02.09.08
    skład
    • pilzneński wędzony Weyermann 800g
    • pilzneński 2200g
    • pszeniczny 800g
    • pszeniczny wędzony od Gerdzia 2200g !!!WIELKIE DZIĘKI !!!
    • lubelski granulat 115g

    zacieranie
    • woda 20l
    • 55°C - 20 min
    • 70°C - 75 min

    gotowanie 60 min
    • na początku 75g
    • w 45 ' 40 g

    zadane 2565 kolesch
    wyszło 48l 8 blg
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Seta
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 6964

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      pszeniczny wędzony od Gerdzia 2200g !!!WIELKIE DZIĘKI !!!
      To ten 10-letni??
      Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
        To ten 10-letni??
        nie tegoroczny
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          wędzony własnoręcznie przez Gerdzia
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

            warka 106 Mgliste

            warka 106 Mgliste warzone 27.08.08
            skład
            • pilzneński 5000g
            • caralils 500g
            • marynka granulat 45g
            • lubelski granulat 20g

            zacieranie
            • 45°C wsypane słody
            • 52°C 15 min
            • 62°C - 40 min
            • 72°C - 90 min

            gotowanie 60 min
            • magnum 20g -60 min
            • magnum 25g - 30 min
            • lubelski 20g - 0 min

            wyszło 30l 11 blg
            zadane
            23l-saflagery
            7l- kolesch
            blg spadło do 3 zabutelkowane 20.09.08 z dodatkiem 6,5g/l cukru
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • mwa
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2003.01
              • 5071

              Anteks, jaki teraz nr warki uwarzysz?
              Pozdrawiam Cię !!!!

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
                Anteks, jaki teraz nr warki uwarzysz?
                wychodzi mi że 113
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10764

                  warka 113 Roggenbier

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa
                  Anteks, jaki teraz nr warki uwarzysz?
                  warka 113 Roggenbier
                  skład
                  • pilzneński 2000g
                  • żytni 2000g
                  • biscut 200g
                  • pszenica palona 8g
                  • marynka granulat 10g

                  zacieranie
                  • 44°C 30 min
                  • 52°C 15 min
                  • 62°C 30 min
                  • 1/3 do dekokcji
                  • ---- 72°C -15 min
                  • ----- gotowanie 15 min
                  • dodanie do zacieru głównego
                  • dodanie pszenicy palonej
                  • ustalenie temp na 72 °C - 25 min

                  właśnie sie filtruje
                  Last edited by anteks; 2008-11-26, 11:13.
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10764

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                    [
                    właśnie sie filtruje
                    jak krew z nosa ale wyciągnąłem wężyk przepłukałem , zamontowałem ponownie i ruszyło.
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                      jak krew z nosa ale wyciągnąłem wężyk przepłukałem , zamontowałem ponownie i ruszyło.
                      myślę że to nie był zatkany wężyk tylko zagięty
                      wyszło 20l 13 blg zadane 3068
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        warka 114 dubel

                        warka 114 dubel
                        skład
                        • pilzneński 2500g
                        • monachijski 1000g
                        • pszeniczny 200g
                        • biscut 200g
                        • cukier brązowy 500g
                        • lubelski szyszka 20g
                        • marynka szyszka 10g

                        zacieranie
                        • 62°C - 40 min
                        • 72°C - 30 min
                        • 75°C - filtracja

                        gotowanie 90min
                        • 60min -marynka
                        • 15 min - lubelski + cukier

                        teraz studzenie
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10764

                          warka 114 dubel

                          wyszło 20l - 16 blg zadane Wyeast 3787 Trappist High Gravity
                          Last edited by anteks; 2008-12-02, 21:23.
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            warka 114

                            trzeci dzień fermantacji a piana wychodzi przez rurkę ( 20l w 30l fermentatorze )
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              warka 110

                              dzisiaj zabutelkowałem jeden z fermentatorów blg spadło do 4 , dodałem 7g cukru /l
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10764

                                warka 115 pils

                                warka 115 pils a taki dzisiaj mam plan
                                skład
                                • pilzneński 3700g
                                • carahell 300g

                                zacieranie
                                • 55°C - 20 min
                                • 62°C 40 min
                                • 72°C 35 min
                                • 75°C - filtracja
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...