Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    162 Monachijskie jasne

    warka 162 Monachijskie Jasne warzona 24.03.10

    skład
    • pilzneński 6000g
    • monachijski 2000g
    • lubelski szyszka 110g
    zacieranie
    • 55 °C - 10 min
    • 62 °C - część gęstego go dekokcji
    • część do dekokcji 72°C -15 min , gotowanie 10 min
    • wlanie do zacieru głównego 72°C - 30 min
    gotowanie 70 min
    0' - lubelski 80g
    50' - lubelski 30g

    Wyszło 47l 12,5 blg zadane W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 161 Szkocki piWES

    Warka 161 Szkocki Piwes warzone 18.03.10
    skład - piWES Domowe Jasne
    Uwarzone w celu rozruszania drożdzy 1728 scotisch

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 160 Patrykowy Pils

    Warka 160 Patrykowy Pils warzona 17.03.10
    skład
    • Pilzneński 4000g
    • carapils200g
    • Marynka szyszka 30g
    • Saaz granulat 30g
    zacieranie
    • 62°C - część zacieru odlana do dekokcji
    • podgrzana go 72°C - 15 min przerwy
    • gotowanie 10min
    • wlana do zacieru głównego temp ustalona 72°C - 30 min
    Gotowanie 70min
    • 0' marynka
    • 55' saaz
    wyszlo około 20l 12,5blg zadane W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 159 pils

    warka 159 pils warzona 11.03.10
    skład
    • Pilzneński 8000g
    • carapils 500g
    • marynka szyszka 60g
    • lubelski szyszka 50g
    • lubelski granulat 50g
    zacieranie
    • 64°C - 60 min
    • 72°C - 60 min
    gotowanie 70 min
    • 0' cala marynka
    • 55' cały lubelski
    wyszło około 46l 12,5 blg
    zadane
    159A W34/70
    159B Budwar Lager

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 154 Porter Bałtycki

    Warka 154 Porter zlana na cichą , blg 7

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    153 Munich Dunkiel

    Warka 153 Munich Dunkiel zabutelkowana z dodatkiem cukru 5g/l , blg spadło do 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 150 pils i 151 pils

    Warka 150 i 151 rozlana z dodatkiem cukru 3g/l
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2010-02-28, 21:39.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 157 Pils

    warka 157 pils troche udziwniony bo bez dekokcji

    skład
    • pilzneński 7500g
    • carahell 500g
    • marynka szyszka 50g
    • lubelski szyszka 60g
    zacieranie
    • 62°C - 40 min
    • 72­°C - 40 min
    gotowanie 90 min
    • 0' Marynka
    • 75' Lubelski
    wyszło około 47l 12 blg zadane gęstwą W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 155 Grodzisz

    Warka 155 Grodzisz zlana na cichą , blg 2
    Strasznie mętne

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Warka 156 Pils

    Warka 156 pils warzona 19.02.10
    skład

    • pilzneński 8500g
    • Marynka szyszka 50g
    • Lubelski szyszka 60g
    zacieranie - tradycyjnie dekokcja dwuwarowa ( patrz kilka postów wyżej )
    gotowanie - 70 min
    • na początku Marynka
    • w 55 ' Lubelski
    Wyszło około 45l 12 blg
    zadane
    • jeden fermentor W34/70
    • drugi fermentor 2000 Budvar

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
    Możesz skrobnąć coś bliżej na ten temat? Brzmi jak zapowiedź powieści spożywczo-archeologicznej
    Proszę tu była już dyskusja http://browar.biz/forum/showthread.php?t=45824&page=12

    Leave a comment:


  • kjaros
    replied
    Jeśli ruszą będziesz musiał je chętnym reglamentować po burzliwej

    Leave a comment:


  • leona
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    Tzn nie wiem jak sią nazywają , są z odzysku z butelki oryginalnego Grodzisza
    Możesz skrobnąć coś bliżej na ten temat? Brzmi jak zapowiedź powieści spożywczo-archeologicznej

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    nie wiem
    Tzn nie wiem jak sią nazywają , są z odzysku z butelki oryginalnego Grodzisza

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
    ...a czym drożdżysz grodzysza? Szwabami jakimiś?
    nie wiem

    Leave a comment:

Przetwarzanie...