Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10764

    warka 114

    warka 114 dubel przestała po 12 dniach bulkać i przelana na cichą blg spadło do 4
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10764

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      warka 115 pils
      gotowanie 90 min
      • 60' -15g marynka szyszka
      • po wyłączeniu gazu 15 min 30g lubelski

      wyszło 19l 12 blg , zadane 2206
      Last edited by anteks; 2008-12-17, 13:16.
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10764

        warka 116 miodowe

        warka 116 miodowe warzone 17.12.08
        skład
        • pilzneński 3700g
        • carahell 300g
        • marynka szyszka 15g
        • lubelski szyszka 30g
        • miód 270g

        zacieranie
        • 62°C 40 min
        • 72°C 35 min
        • 75°C - filtracja


        gotowanie 90 min
        • 60' marynka
        • 10' miód
        • 10' lubelski

        wyszło 21l 13 blg
        zadane 2206
        Last edited by anteks; 2008-12-23, 20:59.
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10764

          warka 117 IPA

          warka 111 IPA
          • skład
          • pale ale - 4000g
          • caramunich I - 200g
          • chyba cararoma 200g

          zacieranie w lodówce turystycznej 20 l wody 90 min-70-68°C
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10764

            warka 117

            warka 117 IPA
            chmielenie 70 min
            • 60 ' - 40g marynka szyszka
            • 15' - 50g lumelski szyszka

            wyszło 21l -13 blg zadane S-04 ( z braku laku )
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10764

              warka 114

              warka 114 dubel zabutelkowana blg spadło do 3
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10764

                warka 118 pils

                warka 118 pils
                skład
                • bohemian pilsner 3600g
                • carahell 400g
                • marynka szyszka 30g
                • lubelski szyszka 60g

                zacieranie
                • 62°C - 30 min
                • 72°C - 40 min
                • 75°C *- filtracja

                gotowanie 80 min
                • na początki 30 marynki
                • 65 min - 30g lubelski
                • 70°C - 30 lubelski 10 min
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                  warka 118 pils
                  skład
                  • bohemian pilsner 3600g
                  • carahell 400g
                  • marynka szyszka 30g
                  • lubelski szyszka 60g
                  Anteks, idziemy łeb w łeb aktualnie - też niedawno wykonałam warkę 118 - o podobnym składzie
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10764

                    warka 118 pils

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                    Anteks, idziemy łeb w łeb aktualnie - też niedawno wykonałam warkę 118 - o podobnym składzie


                    warka 118 pils
                    wyszło 23l 12 blg , zadane 2206 z poprzedniej warki
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10764

                      warka 117 IPA

                      warka 117 IPA przelana na cichą blg 4
                      Last edited by anteks; 2009-01-16, 21:22.
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10764

                        warka 116 miodowe

                        warka 116 miodowe przelana na cichą blg 5
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10764

                          warka 115 pils

                          warka 115 pils przelana na cichą blg 4
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10764

                            warka 119 WES Jasny

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                            Anteks, idziemy łeb w łeb aktualnie - też niedawno wykonałam warkę 118 - o podobnym składzie
                            Chciałem uwarzyć potera ale wchodzę na browar i co widzę
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                            Słody:
                            - pilzneński 3 kg;
                            - monachijski 3 kg;
                            - karmelowy ciemny 0,5 kg;
                            - karmelowy jasny 0,5 kg;
                            - carafa 18g (akurat dokładnie tyle zostało z poprzedniego warzenia ześrutowanej Carafy II)

                            - ekstrakt jasny nachmielony WES 1,7 kg;
                            - ekstrakt barwiący WES 0,5 kg;
                            miałem podobny plan tylko na wiedeńskim i zamiast nachmielonego - ekstrakt słodowy
                            co by się znowu nie powtarzać poczekam kilka dni
                            żeby nie było przestoju to

                            warka 119 WES Jasny
                            skład - Piwo Domowe - jasne drożdże 2206
                            Last edited by anteks; 2009-01-21, 12:21.
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10764

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                              Chciałem uwarzyć potera ale wchodzę na browar i co widzę

                              miałem podobny plan tylko na wiedeńskim i zamiast nachmielonego - ekstrakt słodowy
                              co by się znowu nie powtarzać poczekam kilka dni
                              żeby nie było przestoju to
                              a tak poważnie to nie chciało mi się po nocce wstawać i stać przy garach
                              wyszło 8l 15 blg
                              Last edited by anteks; 2009-01-21, 20:44.
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10764

                                warka 113

                                warka 113 Rogenbier zabutelkowana cukier 6g/l blg 4
                                Last edited by anteks; 2009-01-24, 20:55.
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...