Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10782

    warka 124 pils

    warka 124 pils
    skład
    • pilzneński 7000g
    • carahell 400g
    • marynka szyszka 45g
    • lubelski szyszka 80g

    zacierania
    • 55°C wsypane słody
    • 1/2 do dekokcji -65°C -30 min
    • ..........75°C - 30 min
    • ..........gotowanie 20 min
    • dodanie do zacieru głównego -75°C 30 min

    gotowanie 90 min
    • na początku 45g marynka
    • 75 min - 50g lubelski
    • 90 min 30g lubelski

    studzenie na balkonie do rana
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10782

      warka 120 porter

      warka 120 porter przelana na cichą blg 7
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10782

        warka 124

        warka 124 pils
        wyszło 45l 12blg zadane Wyeast 2206 Bavarian Lager
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10782

          warka 121 pils

          warka 121 pils część warki 121 zabutelkowana blg spadło do 5 , cukier do refermentacji 5,5g/l , pozostała część jeszcze na cichej
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10782

            warka 125 pszeniczne

            warka 125 pszeniczne zacieranie dekokcyjne dwuwarowe
            skład :
            • pszeniczny 2700g
            • pilzneński 1800g

            zacieranie
            • zacier nastawiony 55°C
            • pierwsza porcja dekoktu1/3 podgrzana do 70°C przerwa 15 min
              -
            • gotowania 15 min
              -
            • wlanie do zacieru głównego -65°C
            • druga porcja dekoktu 50% gotowana 20 min
              -
            • wlana do zacieru głównego 75°C - 30 min

            teraz filtracja
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10782

              warka 125 pszeniczne

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
              warka 125 pszeniczne zacieranie dekokcyjne dwuwarowe
              skład :
              • pszeniczny 2700g
              • pilzneński 1800g
              lubelski szyszka - 25g
              gotowanie 60 min , cały chmiel na początku
              Wyszło 25l 12 blg
              Last edited by anteks; 2009-03-11, 12:48.
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • anteks
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.08
                • 10782

                warka 124 pils

                warka 124 pils przelana na cichą , blg spadło do 5
                Mniej książków więcej piwa

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10782

                  warka 126 partykowy pils

                  warka 126 patrykowy pils plan jest taki
                  skład
                  • pilzneński 6000g
                  • monachijski 1000g
                  • carahell 500g
                  • marynka szyszka 45g
                  • lubelski szyszka 50g

                  zacieranie tradycyjnie dekokcyjne dwuwarowe
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10782

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                    warka 126 patrykowy pils plan jest taki
                    skład
                    • pilzneński 6000g
                    • monachijski 1000g
                    • carahell 500g
                    • marynka szyszka 45g
                    • lubelski szyszka 50g

                    zacieranie tradycyjnie dekokcyjne dwuwarowe
                    jak napisal tak zrobił
                    zacieranie w lodówce turystycznej
                    • 55°C- 1/3 do dekokcji 70°C 15 min- gotowanie 15 min
                    • dodanie dekoktu do kadzi głównej temp 65°C
                    • 1/4 gotowana 20 min
                    • dodanie do kadzi głównej 72°C 30 min

                    gotowanie 90 min
                    • na początku marynka 45 g
                    • 60' lubelski 50g

                    wyszło 48l 12 blg , zadane 2206
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10782

                      warka 120 Porter

                      warka 120 Porter zabutelkowana , blg spadło do 6
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10782

                        warka 125 pszeniczne

                        warka 125 pszeniczne 16.03.09 z braku przygotowanych butelek została przelana na cichą blg 5
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          Anteks, 126 warka, się tak nie rozpędzaj, nie nadążam, jestem już 3 do tyłu
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10782

                            upały zapowiadają trzeba się spieszyć
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • jacer
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2006.03
                              • 9875

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                              upały zapowiadają trzeba się spieszyć
                              o to to, a jeszcze ze cztery Pilsy trza uwarzyć.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

                              (1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10782

                                zapas słodów w WESie uzupełniony i w tym tygodniu miałem w planie 2 razy warzyć , ale chyba nic z tego nie wyjdzie
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X