Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
warka 144 pils
warka 144 pils zabutelkowana z dodatkiem cukru 4g/l , blg spadło do 5
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziSmakowało smakowało
Tego kega otwarłem .
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziwarka 146 pszenica
chyba smakowało , bo piwo zajęło 4 miejsce ,było też do publicznej degustacji z kega
Leave a comment:
-
-
warka 146 pszenica
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi4 dni burzliwej i do butelek?? To chyba rekord. Napisz jak będzie smakować.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzifakt odfermentowało ładnie , a nawet jak na mnie super .
Poszło w butelki i kega i prawdopodobnie bedzie do spróbowania na GieldzieOstatnia zmiana dokonana przez anteks; 2009-12-05, 21:29.
Leave a comment:
-
-
147 pszeniczniak klasztorny
147 Pszeniczniak Klasztorny przelany na cichą blg spadło do około 2
Leave a comment:
-
-
148 Pszeniczne
Warka 148 pszeniczne cd
gotowanie
- cały chmiel na początku
cały proces warzenia zajął mi około 5 godz
Leave a comment:
-
148 Pszeniczne
warka 148 pszeniczne miało być bez udziwnień i jest , bo moim zdaniem udziwnieniem było by warzenie pszeniczniaka bez dekokcji
skład
- pszeniczny 3000g
- pilzneński 2000g
- lubelski 30g
- wsypane do wody 55°C , około 1/3 do dekokcji
- 70 °C - 15 min , gotowanie 15 min
- w tym czasie zacier główny ostygł do 40°C , wlanie dekoktu i ustalenie temp na 62°C
- około 1/3 do dekokcji , gotowanie 15 min
- wlanie do zacieru głównego , ustalenie temp na 72°C
Leave a comment:
-
wczoraj naśrutowane słody , jutro 148 pszenica na 3068
ale chyba bez udziwnień z dekokcją
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNie no, spoko - napisałam przecież, co Belgian Abbey zrobiły z moim triplem. Na przyszłorocznej giełdzie w Cieszynie będę tym zabijać
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziMarusia nie strasz mój dubbel zjechał z 16 do 2 na B.Abbey, ale chyba one tak mają bo wszystkie następne też tak głęboko odfermentowują
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziA jak w smaku? Takie wysokie odfermentowanie z wysokiego blg zazwyczaj wskazuje na dzikie drożdże - ja miałam takiego belga, z 17,5 zszedł do 1,5 - pięknie pachniał, klasztorniakowo, smakował tez dobrze, tylko, że jak lambic
Leave a comment:
-
Leave a comment: