warka 125 pszeniczne zabutelkowana blg 5 , cukier 8g/l
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Comment
-
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
Comment
-
warka 127 Pils
warka 127 pils
skład tradycyjny ostatnio- pilzneński 7000g
- carahell 500g
- marynka szyszka 50g
- lubelski szyszka 60g
zacieranie w lodówce turystycznej- 62°C 1/3 do dekokcji - 15 min 72°C -gotowania15 min
- wlanie do zacieru głównego 72°C 40 min
- filtracja
gotowanie 90 min- marynka na początku
- po wyłączeniu grzania lubelski
będzie się tak studziło do jutrzejszego połunia aż nie wrócę z z pracy i zadam drożdże 2206Mniej książków więcej piwaComment
-
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
warka 128 Dubel
warka 128 Dubel
skład :- pilzneński 3000g
- monachijski 2000g
- pszeniczny ciemny 500g
- melanoidowy 200g
- caramber 300g
- karmel jasny 500g
- marynka szyszka 30g
- lubelski szyszka 20g
- rodzynki 150g
zacieranie- 62°C 30 min
- 1/3 o dekokcji gotowanie 25 min
- 72°C 30 min
Mniej książków więcej piwaComment
-
warka 129 Miodowe i Imbirowe
warka 129 Miodowe i Imbirowe
warka zostanie podzielona na połowę 129A Miodowe i 129B Imbirowe
skład- pilzneński 7000g
- carahell 400g
- marynka szyszka 40g
- lubelski szyszka 60g
zacieranie dekokcyjne- 62°C 15 min- 1/3 zacieru do dekokcji
- -----72°C -15 min
- ------gotowanie 20 min
- wlanie do zacieru głównego 73°C 45 min
Mniej książków więcej piwaComment
-
warka 130 Ostatnie
warka 130 Ostatnie no i Ostatnie moje piwo*
WES Jasne- Nachmielony ekstrakt JAsny WES 1,7kg
- ekstrakt jasny 1,2kg
zagotowane 15 min
drożdże 2206
wyszło jakieś 16l chyba 13 blg
*dolnej fermentacji w tym sezonieLast edited by anteks; 2009-04-06, 12:19.Mniej książków więcej piwaComment
Comment