Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    warka 125 pszeniczne zabutelkowana blg 5 , cukier 8g/l
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      warka 125 pszeniczne zabutelkowana blg 5 , cukier 8g/l
      No, to chyba do szybkiego wypicia, jakaś niedofermentowana i sporo cukru do refermentacji? No, w sumie wszystkie pszenice są do szybkiego wypicia
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • przemo70
        † 1970-2019 Piwosz w Raju
        • 2007.05
        • 1501

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
        warka 125 pszeniczne 16.03.09 z braku przygotowanych butelek została przelana na cichą blg 5
        Przywieź do mnie będę miał w co wlać
        Save water, drink beer ...

        http://www.parowozy.com.pl/
        http://www.kamery.wolsztyn.pl/
        https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

        Comment

        • anteks
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2003.08
          • 10768

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          No, to chyba do szybkiego wypicia, jakaś niedofermentowana i sporo cukru do refermentacji? No, w sumie wszystkie pszenice są do szybkiego wypicia
          moje piwa najczęściej odfermentowują do 4-5 blg
          Mniej książków więcej piwa

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
            Przywieź do mnie będę miał w co wlać
            niech się trochę nagazuje to podwiozę
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • anteks
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2003.08
              • 10768

              warka 127 Pils

              warka 127 pils
              skład tradycyjny ostatnio
              • pilzneński 7000g
              • carahell 500g
              • marynka szyszka 50g
              • lubelski szyszka 60g

              zacieranie w lodówce turystycznej
              • 62°C 1/3 do dekokcji - 15 min 72°C -gotowania15 min
              • wlanie do zacieru głównego 72°C 40 min
              • filtracja

              gotowanie 90 min
              • marynka na początku
              • po wyłączeniu grzania lubelski

              będzie się tak studziło do jutrzejszego połunia aż nie wrócę z z pracy i zadam drożdże 2206
              Mniej książków więcej piwa

              Comment

              • przemo70
                † 1970-2019 Piwosz w Raju
                • 2007.05
                • 1501

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                niech się trochę nagazuje to podwiozę
                Będę czekał z niecierpliwością a i u mnie się coś znajdzie dla spragnionego gościa
                Save water, drink beer ...

                http://www.parowozy.com.pl/
                http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                Comment

                • anteks
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2003.08
                  • 10768

                  warka 127 pils

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                  warka 127 pils
                  wyszło około 52l 11,5 blg
                  Mniej książków więcej piwa

                  Comment

                  • anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10768

                    warka 128 Dubel

                    warka 128 Dubel
                    skład :
                    • pilzneński 3000g
                    • monachijski 2000g
                    • pszeniczny ciemny 500g
                    • melanoidowy 200g
                    • caramber 300g
                    • karmel jasny 500g
                    • marynka szyszka 30g
                    • lubelski szyszka 20g
                    • rodzynki 150g

                    zacieranie
                    • 62°C 30 min
                    • 1/3 o dekokcji gotowanie 25 min
                    • 72°C 30 min
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10768

                      warka 128 Dubel

                      warka 128 Dubel
                      gotowanie 70 min
                      • na początku marynka
                      • 60min Lubelski , rodzynki i 150g cukru kandyzowanego ciemnego

                      wyszło około 25l 16,5 blg , zadane rozmrożonymi THG
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10768

                        warka 129 Miodowe i Imbirowe

                        warka 129 Miodowe i Imbirowe
                        warka zostanie podzielona na połowę 129A Miodowe i 129B Imbirowe
                        skład
                        • pilzneński 7000g
                        • carahell 400g
                        • marynka szyszka 40g
                        • lubelski szyszka 60g

                        zacieranie dekokcyjne
                        • 62°C 15 min- 1/3 zacieru do dekokcji
                        • -----72°C -15 min
                        • ------gotowanie 20 min
                        • wlanie do zacieru głównego 73°C 45 min
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • anteks
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2003.08
                          • 10768

                          warka 129

                          warka 129
                          gotowanie 90 min
                          • na początku marynka
                          • 5 min przed końcem lubelski

                          wyszło 50l 11 blg , podzielone na połowę 129A dodane 400g miodu
                          129B 180g imbiru drożdże 2206
                          Mniej książków więcej piwa

                          Comment

                          • anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10768

                            warka 130 Ostatnie

                            warka 130 Ostatnie no i Ostatnie moje piwo*
                            WES Jasne
                            • Nachmielony ekstrakt JAsny WES 1,7kg
                            • ekstrakt jasny 1,2kg

                            zagotowane 15 min
                            drożdże 2206
                            wyszło jakieś 16l chyba 13 blg

                            *dolnej fermentacji w tym sezonie
                            Last edited by anteks; 2009-04-06, 12:19.
                            Mniej książków więcej piwa

                            Comment

                            • anteks
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2003.08
                              • 10768

                              warka 126 Pils

                              warka 126 Pils przelana na cichą blg około 5
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              • anteks
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2003.08
                                • 10768

                                warka 127

                                warka 127 Pils przelana na cichą blg 4
                                Mniej książków więcej piwa

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X