Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Właśnie zmierzyłam blg w swoim triplu - zeszło z 20 na 3,5 W smaku delicje, ale po oblizaniu łyżki już ma się szum w głowie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
A jak w smaku? Takie wysokie odfermentowanie z wysokiego blg zazwyczaj wskazuje na dzikie drożdże - ja miałam takiego belga, z 17,5 zszedł do 1,5 - pięknie pachniał, klasztorniakowo, smakował tez dobrze, tylko, że jak lambic
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzidupa nie stefany zamiast 3068 dałem THG
będzie pszenica klasztorna
Wyszło 35l 12 blg
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziwarka 142 Dubel rozlana z dodatkiem cukru 5g/l
Blg spadło do 1Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-22, 08:28.
Leave a comment:
-
-
142 Dubel
warka 142 Dubel rozlana z dodatkiem cukru 5g/l
Blg spadło do 1
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziA tego ostatniego pszeniczniaka ile Ci wyszło? Dałeś Stefany?
będzie pszenica klasztorna
Wyszło 35l 12 blg
Leave a comment:
-
-
147pszeniczne
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziAnteks się śpieszy na KPD w Poznaniu
skład
- pszeniczny - 3500g
- pilzneński - 3500g
- 55°C wsypane słody
- około 1/3 do dekokcji
- 70°C - 15 min
- gotowanie 15 min
- wlanie do zacieru głownego
- ustalenie temp na 62°C
- około 1/3 zacieru do dekokcji
- gotowanie 15 min
- wlanie do zacieru głównego
- ustaleni temp na 72°C - 40 min
- filtracja
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2009-11-17, 22:03.
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedziSporo drożdży tylko będzie pewnie na dnie...
Leave a comment:
-
-
fakt odfermentowało ładnie , a nawet jak na mnie super .
Poszło w butelki i kega i prawdopodobnie bedzie do spróbowania na Gieldzie
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo kurcze, ja koniecznie, mam niedobory słodu
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziProszę sie tu nie naśmiewać, każdy by chciał dostać worek słodu albo 100 zł od Zdroja
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziAnteks się śpieszy na KPD w Poznaniu
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi4 dni burzliwej i do butelek??
Leave a comment:
-
Leave a comment: