warka 125 pszeniczne zacieranie dekokcyjne dwuwarowe
skład :
pszeniczny 2700g
pilzneński 1800g
zacieranie
zacier nastawiony 55°C
pierwsza porcja dekoktu1/3 podgrzana do 70°C przerwa 15 min
-
gotowania 15 min
-
wlanie do zacieru głównego -65°C
druga porcja dekoktu 50% gotowana 20 min
-
wlana do zacieru głównego 75°C - 30 min
teraz filtracja
Otrzymane 9 maja we Wrocławiu, własnie się nim raczę.
Jedno z najlepszych piw z browaru domowego, jakie piłem.
Z trudnym w wykonaniu pszenicznym Anteks poradził sobie po mistrzowsku.
Wad nie znajduję*. Gratuluje i dziękuję !
Jeśli można, jakie drożdże do #125 ?
*noo, może zapach nie zwiastował aż takiej przyjemności.
3068 gęstwa po 123 , wydaje mi się że warka 123 pachniała o niebo lepiej może coś w tym jest że piwa na tych drożdżach wychodzą lepsze przy pierwszym użyciu
Witam.Piwko otrzymane po wymianie na WWP.Napiszę krótko.REWELACJA!!!.Piję je w upalny dzień i właśnie Pils Pucharowy "postawił'mnie na nogi.Ze swej strony dodałbym trochę więcej chmielu(bardzo lubię mocno chmielone pilsy).Jeszcze raz WIELKIE dzięki.PZDR
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
Comment