Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
146 pszeniczne
146 pszeniczne rozlane z dodatkiem 8g/l cukru blg spadło do 3
Leave a comment:
-
-
warka 146 pszenica
warka 146 Pszenica warzona 06.11.09
skład
- pszeniczny 2800g
- pilzneński 1300g
- lubelski 25g
- słody wsypane do wody , temp ustalona na 55°C
- około 1/3 zacieru przelana do dekokcji
- 70°C 15 min
- gotowanie 15 min
- wlanie do zacieru głównego i ustalenie temp na 62°C
- około 1/3 do dekokcji
- gotowanie 15 min
- wlanie do zacieru głównego i ustalenie temp na 72°C -30 min
- filtracja
- cały chmiel na początku
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziNie, gotowe piwo Moja pszeniczka jest za świeża wię sobie odpuszcze ten konkurs ale do degustacji przytargam
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzipszenica po 2 tygodniach w butelkach już jest gotowa do degustacji
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziNie, gotowe piwo Moja pszeniczka jest za świeża wię sobie odpuszcze ten konkurs ale do degustacji przytargam
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzimoje coś kiepsko puchną ,
czy masz na myśli drożdże ?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzipszeniczką się nie martw mogę Ci pożyczyć
czy masz na myśli drożdże ?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziW ten wtorek ?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziefekt zobaczysz we wtorek
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziNo nie pogadasz jakieś pokazy,
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziod razu urlop , normalnie 2 dni wolnego .Dzisiaj warzyłem bo miałem coś w rodzaju pokazu , a jutro warzę bo organizatorzy Giełdy w Poznaniu zmienili kategorię
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziAndrzejku co Ty masz urlop że tak zasuwasz czy tak Cię naszło?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziaż strach powiedzieć ale jutro w planie 146 pszeniczka
Leave a comment:
-
Leave a comment: