Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    • na początku lubelski
    • 15 min przed końcem gotowania lubelski oraz imbir
    Wyszło około 23l 12blg , zadane W34/70
    No popatrz jak Ci poszło, nie zasuwaj tak bo Cię Marusia nie dogoni

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    te służbowe zaliczasz tylko sobie czy razem Adminiscencją
    No dobra, to wywalam warki ze Szkółek nr 1 i 2 oraz Jarmark i Chorzów

    Chociaż chmielenie, fermentację i butelkowanie ja i Slav robiliśmy, to prawie moja (oprócz chmielenia w Chorzowie, które odbyło się na miejscu)
    Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-05, 19:49.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    warka 145 Imbirowe
    gotowanie 60 min
    • na początku lubelski
    • 15 min przed końcem gotowania lubelski oraz imbir
    Wyszło około 23l 12blg , zadane W34/70

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 145 imbirowe

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Tja.... teraz to już jestem 12 do tyłu -
    nie ma się co ociągać
    warka 145 Imbirowe
    skład
    • pilzneński 4100g
    • marynka 20g
    • lubelski 30g
    • imbir 120g
    zacieranie
    • 55°C - 15 min
    • 62 °C - 30 min
    • 72°C - 60 min
    gotowanie 60 min
    Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2009-11-05, 12:49.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    a sypię tak gdzieś łyżeczkę

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
    Znaczy część saszetki? Czy masz w jakimś zbiorczym opakowaniu?
    w zbiorczym

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
    robię starter , sypię tak na oko
    No właśnie ile sypiesz tych drożdży na to oko ? prosto z torebki czy jak ?

    Leave a comment:


  • Seta
    replied
    Znaczy część saszetki? Czy masz w jakimś zbiorczym opakowaniu?

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi

    Anteks - jak dajesz te W34/70? Świeże saszetki? Całe?
    robię starter , sypię tak na oko

    Leave a comment:


  • Seta
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
    Koleżanko droga jakość się liczy nie ilość
    Myślę, że akurat W TYCH PRZYPADKACH to idzie w parze...

    Anteks - jak dajesz te W34/70? Świeże saszetki? Całe?

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Tja.... teraz to już jestem 12 do tyłu - warek służbowych nie liczę
    Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
    Koleżanko droga jakość się liczy nie ilość

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 143 Dolny Grodzisz

    warka 143 Dolny Grodzisz 22.10.09
    skład
    • pszeniczny 1000g
    • wędzony steinbach 1000g
    • lubelski szyszka 50g
    zacieranie
    • 55°C - 15 min
    • 62°C - 30 min
    • 72°C - 30 min
    gotowanie 60 min
    • na początku 30g
    • po45 min 20 g
    wyszło 16l 8 blg zadane W34/70

    03.11.09 zlane na cichą blg spadło do 2

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
    te służbowe zaliczasz tylko sobie czy razem Adminiscencją

    Wyszło około 45l 13 blg zadane W34/70

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Anteks, 126 warka, się tak nie rozpędzaj, nie nadążam, jestem już 3 do tyłu
    Tja.... teraz to już jestem 12 do tyłu - warek służbowych nie liczę
    Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 144 pils

    waka 144 pils warzona 30.10.09

    skład
    • pilzneński 7500g
    • carahell 500g
    • marynka 50g
    • lubelski 80g
    zacieranie
    • 62 °C - 30 min
    • 72° C - 60 min
    gotowanie 60 min
    • na początku marynka
    • 15 min przed końcem lubelski

    Leave a comment:

Przetwarzanie...