Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzite służbowe zaliczasz tylko sobie czy razem Adminiscencją
Chociaż chmielenie, fermentację i butelkowanie ja i Slav robiliśmy, to prawie moja (oprócz chmielenia w Chorzowie, które odbyło się na miejscu)Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-11-05, 19:49.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziwarka 145 Imbirowe
gotowanie 60 min- na początku lubelski
- 15 min przed końcem gotowania lubelski oraz imbir
Leave a comment:
-
warka 145 imbirowe
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTja.... teraz to już jestem 12 do tyłu -
warka 145 Imbirowe
skład
- pilzneński 4100g
- marynka 20g
- lubelski 30g
- imbir 120g
- 55°C - 15 min
- 62 °C - 30 min
- 72°C - 60 min
Ostatnia zmiana dokonana przez anteks; 2009-11-05, 12:49.
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziZnaczy część saszetki? Czy masz w jakimś zbiorczym opakowaniu?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzirobię starter , sypię tak na oko
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
Anteks - jak dajesz te W34/70? Świeże saszetki? Całe?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedziKoleżanko droga jakość się liczy nie ilość
Anteks - jak dajesz te W34/70? Świeże saszetki? Całe?
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTja.... teraz to już jestem 12 do tyłu - warek służbowych nie liczę
Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
Leave a comment:
-
-
warka 143 Dolny Grodzisz
warka 143 Dolny Grodzisz 22.10.09
skład
- pszeniczny 1000g
- wędzony steinbach 1000g
- lubelski szyszka 50g
- 55°C - 15 min
- 62°C - 30 min
- 72°C - 30 min
- na początku 30g
- po45 min 20 g
03.11.09 zlane na cichą blg spadło do 2
Leave a comment:
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziŻeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
Wyszło około 45l 13 blg zadane W34/70
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziAnteks, 126 warka, się tak nie rozpędzaj, nie nadążam, jestem już 3 do tyłu
Żeby się pocieszyć jednak, to policzę - 9 warek na Szkółkach + jedna na Jarmarku + jedna w Chorzowie.... to jestem tylko 1 do tyłu
Leave a comment:
-
-
warka 144 pils
waka 144 pils warzona 30.10.09
skład
- pilzneński 7500g
- carahell 500g
- marynka 50g
- lubelski 80g
- 62 °C - 30 min
- 72° C - 60 min
- na początku marynka
- 15 min przed końcem lubelski
Leave a comment:
Leave a comment: