Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
dzisiaj powstała warka 134 Grodzisz warzona wspólnie z uczenniczami Liceum w Grodzisku Wlkp -
Ale zajebiaszcza lodówa !
U mnie niestety wchodzi tylko jeden fermentor a temp. nieprzekracza 8 C i przeważnie oscyluje wokół 5 C. Przymierzam się do podłączenia osobnego termostatu.Leave a comment:
-
warka 132 Pils
warka 132 pils warzona 13.05.09
skład- pilzneński 6200g
- monachijski 1000g
- carapils 300g
- zakwaszający 200g
- marynka szyszka 50g
- lubelski szyszka 70g
zacieranie- 62°C 40 min
- 72°C - 40 min
gotowanie 80 min- na początku marynka
- lubelski 15 min przed końcem gotowania
wyszło 46l 10,5 blg zadane saflagerami ,
przelane na cichą blg 4Leave a comment:
-
-
-
-
-
-
-
Cieszę się że smakowało , pierwotnie to to piwo miało wystartować w konkursie lecz w ostatniej chwili zmieniłem zdanie czy dobrzeLeave a comment:
-
Witam.Piwko otrzymane po wymianie na WWP.Napiszę krótko.REWELACJA!!!.Piję je w upalny dzień i właśnie Pils Pucharowy "postawił'mnie na nogi.Ze swej strony dodałbym trochę więcej chmielu(bardzo lubię mocno chmielone pilsy).Jeszcze raz WIELKIE dzięki.PZDRLeave a comment:
-
warka 131 Mild
warka 131 mildwarzona 27.04.09
skład- pilzneński 5000g
- karmel jasny 300g
- czekoladowy 200g
- caramber 200g
- marynka szyszka 30g
zacieranie
Lodówka turystyczna 69°C - 120 min
gotowanie
60 min , cały chmiel na początku
wyszło 45l , 9,5 blg
zadane s-04 i 1968ESB
butelkowane 19.05.09 z dodatkiem cukru , blg 3Leave a comment:
-
-
warka 125 pszeniczne zacieranie dekokcyjne dwuwarowe
skład :- pszeniczny 2700g
- pilzneński 1800g
zacieranie- zacier nastawiony 55°C
- pierwsza porcja dekoktu1/3 podgrzana do 70°C przerwa 15 min
- - gotowania 15 min
- - wlanie do zacieru głównego -65°C
- druga porcja dekoktu 50% gotowana 20 min
- - wlana do zacieru głównego 75°C - 30 min
teraz filtracja
Jedno z najlepszych piw z browaru domowego, jakie piłem.
Z trudnym w wykonaniu pszenicznym Anteks poradził sobie po mistrzowsku.
Wad nie znajduję*. Gratuluje i dziękuję !
Jeśli można, jakie drożdże do #125 ?
*noo, może zapach nie zwiastował aż takiej przyjemności.Leave a comment:
Leave a comment: