Anteks piwowarzy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • anteks
    replied
    warka 129A Miodowe

    warka 129A miodowe zabutelkowana 27.04.09 z dodatkiem cukru 5g/l blg 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 127 pils

    warka 127 pils zabutelkowana z dodatkiem cukru 5g/l , blg spadło do 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 126 Patrykowy Pils

    warka 126 Patrykowy Pils zabutelkowna z dodatkiem cukru 5g/l
    blg spadło do 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 129 Miodowe i Imbirowe

    warka 129 miodowe i imbirowe przelana na cichą blg około 3

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 127

    warka 127 Pils przelana na cichą blg 4

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 126 Pils

    warka 126 Pils przelana na cichą blg około 5

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 130 Ostatnie

    warka 130 Ostatnie no i Ostatnie moje piwo*
    WES Jasne
    • Nachmielony ekstrakt JAsny WES 1,7kg
    • ekstrakt jasny 1,2kg

    zagotowane 15 min
    drożdże 2206
    wyszło jakieś 16l chyba 13 blg

    *dolnej fermentacji w tym sezonie
    Last edited by anteks; 06-04-2009, 12:19.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 129

    warka 129
    gotowanie 90 min
    • na początku marynka
    • 5 min przed końcem lubelski

    wyszło 50l 11 blg , podzielone na połowę 129A dodane 400g miodu
    129B 180g imbiru drożdże 2206

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 129 Miodowe i Imbirowe

    warka 129 Miodowe i Imbirowe
    warka zostanie podzielona na połowę 129A Miodowe i 129B Imbirowe
    skład
    • pilzneński 7000g
    • carahell 400g
    • marynka szyszka 40g
    • lubelski szyszka 60g

    zacieranie dekokcyjne
    • 62°C 15 min- 1/3 zacieru do dekokcji
    • -----72°C -15 min
    • ------gotowanie 20 min
    • wlanie do zacieru głównego 73°C 45 min

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 128 Dubel

    warka 128 Dubel
    gotowanie 70 min
    • na początku marynka
    • 60min Lubelski , rodzynki i 150g cukru kandyzowanego ciemnego

    wyszło około 25l 16,5 blg , zadane rozmrożonymi THG

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 128 Dubel

    warka 128 Dubel
    skład :
    • pilzneński 3000g
    • monachijski 2000g
    • pszeniczny ciemny 500g
    • melanoidowy 200g
    • caramber 300g
    • karmel jasny 500g
    • marynka szyszka 30g
    • lubelski szyszka 20g
    • rodzynki 150g

    zacieranie
    • 62°C 30 min
    • 1/3 o dekokcji gotowanie 25 min
    • 72°C 30 min

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 127 pils

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    warka 127 pils
    wyszło około 52l 11,5 blg

    Leave a comment:


  • przemo70
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    niech się trochę nagazuje to podwiozę
    Będę czekał z niecierpliwością a i u mnie się coś znajdzie dla spragnionego gościa

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    warka 127 Pils

    warka 127 pils
    skład tradycyjny ostatnio
    • pilzneński 7000g
    • carahell 500g
    • marynka szyszka 50g
    • lubelski szyszka 60g

    zacieranie w lodówce turystycznej
    • 62°C 1/3 do dekokcji - 15 min 72°C -gotowania15 min
    • wlanie do zacieru głównego 72°C 40 min
    • filtracja

    gotowanie 90 min
    • marynka na początku
    • po wyłączeniu grzania lubelski

    będzie się tak studziło do jutrzejszego połunia aż nie wrócę z z pracy i zadam drożdże 2206

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70
    Przywieź do mnie będę miał w co wlać
    niech się trochę nagazuje to podwiozę

    Leave a comment:

Przetwarzanie...