warka 129A Miodowe
warka 129A miodowe zabutelkowana 27.04.09 z dodatkiem cukru 5g/l blg 3
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
warka 127 pils
warka 127 pils zabutelkowana z dodatkiem cukru 5g/l , blg spadło do 3Leave a comment:
-
warka 126 Patrykowy Pils
warka 126 Patrykowy Pils zabutelkowna z dodatkiem cukru 5g/l
blg spadło do 4Leave a comment:
-
warka 129 Miodowe i Imbirowe
warka 129 miodowe i imbirowe przelana na cichą blg około 3Leave a comment:
-
warka 129
warka 129
gotowanie 90 min- na początku marynka
- 5 min przed końcem lubelski
wyszło 50l 11 blg , podzielone na połowę 129A dodane 400g miodu
129B 180g imbiru drożdże 2206Leave a comment:
-
warka 129 Miodowe i Imbirowe
warka 129 Miodowe i Imbirowe
warka zostanie podzielona na połowę 129A Miodowe i 129B Imbirowe
skład- pilzneński 7000g
- carahell 400g
- marynka szyszka 40g
- lubelski szyszka 60g
zacieranie dekokcyjne- 62°C 15 min- 1/3 zacieru do dekokcji
- -----72°C -15 min
- ------gotowanie 20 min
- wlanie do zacieru głównego 73°C 45 min
Leave a comment:
-
warka 128 Dubel
warka 128 Dubel
gotowanie 70 min- na początku marynka
- 60min Lubelski , rodzynki i 150g cukru kandyzowanego ciemnego
wyszło około 25l 16,5 blg , zadane rozmrożonymi THGLeave a comment:
-
warka 128 Dubel
warka 128 Dubel
skład :- pilzneński 3000g
- monachijski 2000g
- pszeniczny ciemny 500g
- melanoidowy 200g
- caramber 300g
- karmel jasny 500g
- marynka szyszka 30g
- lubelski szyszka 20g
- rodzynki 150g
zacieranie- 62°C 30 min
- 1/3 o dekokcji gotowanie 25 min
- 72°C 30 min
Leave a comment:
-
-
-
warka 127 Pils
warka 127 pils
skład tradycyjny ostatnio- pilzneński 7000g
- carahell 500g
- marynka szyszka 50g
- lubelski szyszka 60g
zacieranie w lodówce turystycznej- 62°C 1/3 do dekokcji - 15 min 72°C -gotowania15 min
- wlanie do zacieru głównego 72°C 40 min
- filtracja
gotowanie 90 min- marynka na początku
- po wyłączeniu grzania lubelski
będzie się tak studziło do jutrzejszego połunia aż nie wrócę z z pracy i zadam drożdże 2206Leave a comment:
-
Leave a comment: